Slovenija
14 ogledov

Kje ribarijo slovenski ribiči?

Po mnenju interesentov je v obnovo piranske kavarne Tartini treba vložiti dvesto Žurnal24 main
Po poročanju reškega dnevnika Novi list so slovenski ribiči v torek po opozorilih Evropske unije Hrvaški, naj ne uveljavi cone za članice Unije, že lovili ribe v hrvaškem morju.

Slovenski ribiči očitno ne ločijo ekološko-ribolovne cone (ERC) in hrvaškega teritorialnega morja, saj so v torek po opozorilih Evropske unije Hrvaški, naj ne uveljavi cone za članice Unije, že lovili ribe v hrvaškem morju, je v sredo poročal reški dnevnik Novi list. Piranski ribič Zlatko Novogradec je na te trditve odgovoril, da ne verjame, da bi kateri od slovenskih ribičev lovil v hrvaškem morju. "Nismo hodili prej, ko bi lahko, zdaj pa še toliko manj," je dejal Novogradec in dodal, da gredo slovenski ribiči le do sredinske črte, največ pa do savudrijske opazovalnice. Po njegovih besedah gre za "napihovanje hrvaških ribičev".

So Slovence opogumile izjeva EU o ERC?
Predsednik združenja istrskih ribičev Tonči Trevižan je za Novi list izjavil, da so se Slovenci opogumili po izjavah EU o ERC, posebej pa potem, ko je slovenski zunanji minister Dimitrij Rupel zagrozil z oviranjem hrvaških pogajanj z Evropsko unijo, če bo Hrvaška uveljavila ERC. Trevižan je še zagrozil, da bodo hrvaški ribiči, če nihče ne bo posredoval in če se bodo incidenti nadaljevali, stvari vzeli v svoje roke. Novogradec pa je dejal, da Hrvatje govorijo neumnosti. "Oni so si prilastili pol zaliva, Slovenija pa je tiho," je dejal piranski ribič in dodal, da slovenski kočarji ne hodijo niti do savudrijske opazovalnice. Sam ne verjame, da bi bili slovenski kočarji, ki jih je okoli petnajst, te dni v hrvaških vodah. Pojasnil je, da je vse pod nadzorom slovenske policije in nihče ne hodi čez. "Če bi mi odšli čez polovico zaliva, bi bili povsem nezaščiteni, če že gre kdo čez, so to hrvaški ribiči, mi zagotovo ne," je dodal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.