Šport
7 ogledov

Kocjan drugi na Kubi

Jure Kocjan ostaja naš najboljši predstavnik na dirki po Kubi. Žurnal24 main
Slovenski kolesar Jure Kocjan je v tretji etapi Dirke po Kubi s tretjega napredoval na drugo mesto v skupni razvrstitvi. Tretjo etapo je dobil domači kolesar Pedro Pablo Perez.

Slovenski kolesar Jure Kocjan, član Perutnine Ptuj, je v tretji etapi Dirke po Kubi s tretjega napredoval na drugo mesto v skupni razvrstitvi. Tretjo etapo v dolžini 196 km s ciljem v Manzanillu je dobil domači kolesar Pedro Pablo Perez in z njo prevzel vodilno mesto v skupni razvrstitvi. Kolesarska karavana je imela v tretji preizkušnji na Kubi še največ težav z visoko vročino, saj se je temperatura povzpela čez 30 stopinj Celzija, razmere pa je najbolje izkoristil lokalni favorit Perez in prestižno majico vodilnega prevzel od rojaka Lizarda Beniteza. Kocjan je za nekaj centimetrov izgubil zmago in se zadovoljil z drugim mestom. Glavni mož ptujskega vlaka Mitja Mahorič je v zaključku ciljnega sprinta padel, vendar ni dobil nobenih težjih poškodb. Drugi člani moštva Perutnina Ptuj so v tretji etapi zasedli naslednja mesta: 15. Radoslav Rogina, 48. Kristijan Koren, 49. Matej Stare, 54. Mitja Kvasina in 96. Mitja Mahorič. V skupni razvrstitvi je Kocjan na drugem mestu, Rogina je 19., Stare 22., Koren 25., Kvasina 37. in Mahorič 41.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.