Slovenija
14 ogledov

Urejanje vojnih grobišč

Vlada mora SCT izplačati 1,2 milijona evrov za izkop in izgradnjo kostnice za 11 Žurnal24 main
Vlada je sprejela poročilo o koncu pogajanj za sklenitev sporazuma med vladama Slovenije in Hrvaške o urejanju vojnih grobišč.

S sporazumom se urejajo vprašanja, povezana z ureditvijo in vzdrževanjem vojnih grobišč tako vojakov kot civilistov, ki so umrli v obeh svetovnih vojnah in povojnem obdobju. Sporazum ureja način obveščanja o obstoju, lokaciji in stanju grobišč, izmenjavo podatkov o njih, njihovo zaščito, vzdrževanje in urejanje, dostop do grobišč, izkop posmrtnih ostankov in njihov morebitni prenos na drugo lokacijo ter nenazadnje finančne obveznosti obeh držav.

Vlada tudi o obšolskih dejavnostih
Vlada je med drugim dala soglasje k letnemu delovnemu in finančnemu načrtu Centra šolskih in obšolskih dejavnosti za leto 2007, v katerih so opredeljeni dolgoročni cilji in prednostne naloge javnega zavoda. Za leto 2007 je načrtovanih 12.913.156,26 evra, od tega bo šlo 9.178.198,19 evra za izvajanje javne službe. Soglasje pa je vlada dala tudi k letnemu poročilu Nepremičninskega sklada pokojninskega in invalidskega zavarovanja za leto 2006. V tem letu je sklad dosegel prihodke v višini 1539 milijonov tolarjev, poslovne in finančne odhodke ter stroške v višini 969 milijonov tolarjev ter čisti dobiček v višini 422 milijonov tolarjev. Sklad je uresničil načrtovane naloge na področju gradnje novih stanovanj za upokojence in druge starejše, sprejel pa je tudi izhodišča za dopolnitev svoje naložbene politike na področju priprave pilotskih projektov gradnje domov za starejše.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.