Šport
6 ogledov

David Ferrer bo nastopil v Šanghaju

David Ferrer je šesti igralec, ki si je zagotovil nastop na zaključnem Mastersu. Žurnal24 main
Španec David Ferrer si je kot šesti teniški igralec zagotovil nastop na pokalu Masters, ki bo novembra v kitajskem Šanghaju, je sporočilo vodstvo ATP.
David Ferrer, polfinalist letošnjega odprtega prvenstva ZDA in zmagovalec treh letošnjih turnirjev v Aucklandu, Bastadu in Tokiju se je pridružil Švicarju Rogerju Federerju, Špancu Rafaelu Nadalu, Srbu Novaku Djokoviću, Rusu Nikolaju Davidenku in Američanu Andyju Roddicku. Za letošnji sklepni turnir sta prosti še dve mesti, kandidatov pa je veliko. Največ možnosti imata Čilenec Fernando Gonzalez in Nemec Tommy Haas, v igri pa so še Britanec Andy Murray, Španca Tommy Robredo in Carlos Moya, Američan James Blake, Čeh Tomaš Berdych, Francoz Richard Gasquet in Hrvat Ivan Ljubičić.

Pariške "kvalifikacije" za Šangaj
V Parizu se je začel teniški masters ATP, ki bo odločil o potnikih za sklepni masters sezone v Šangaju. V nedeljo je najprej Argentinec David Nalbandian premagal Španca Nicolasa Almagra s 6:4 in 6:4, v drugem obračunu pa je Francoz Gilles Simon v treh nizih s 3:6, 6:3 in 6:3 ugnal Italijana Potita Staraceja. V drugem kolu bo Nalbandian igral š Špancem Carlosom Moyo, Simon pa se bo pomeril z drugim Špancem Tommyjem Robredom.

Pariz (masters ATP), 1. kolo
D. Nalbandian (Arg) : N. Almagro (Špa) 6:4, 6:4,
G. Simon (Fra) : P. Starace (Ita) 3:6, 6:3, 6:3.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.