Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Število žrtev naraslo na 88

V Ukrajini so danes razglasili dan žalovanja. Žurnal24 main
V eksploziji v rudniku na vzhodu Ukrajine je po zadnjih podatkih umrlo 80 rudarjev, 20 moških še vedno pogrešajo.

Ukrajinski reševalci se še vedno borijo z ognjem, ki divja v rudniku na vzhodu Ukrajine, kjer je v nedeljo odjeknila eksplozija. Po zadnjih podatkih je v nesreči umrlo 80 rudarjev, 20 delavcev pa še vedno pogrešajo. Doslej so na površje prinesli že 66 trupel, od teh so lahko identificirali le 42 ljudi.

Do eksplozije plina je prišlo v noči na nedeljo v premogovniku Zasjadko v regiji Doneck, šlo pa naj bi za doslej najhujšo rudniško nesrečo v Ukrajini. V času eksplozije, ki je odjeknila nekaj po tretji uri po lokalnem času, je v rudniku delalo 457 ljudi, od katerih so jih reševalci evakuirali okoli 350. Premogovnik Zasjadko velja za enega izmed največjih, zaradi visoke koncentracije plina v rudniških rovih pa tudi za enega od najnevarnejših v Ukrajini.

Zasjadko zaposluje okoli 10.000 ljudi, v preteklosti pa je zabeležil že več nesreč s smrtnim izidom. Septembra lani je zaradi uhajanja plina umrlo trinajst rudarjev, več pa jih je zbolelo. V letu 1999 je eksplozija terjala 50 življenj, v letu 2001 je v nesreči umrlo 55 rudarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.