Šport
11 ogledov

Korenjak slavil na kajakaškem maratonu

Na štartu se je zbralo nekaj več kot sto kajakašev. Žurnal24 main
Dan pred tekaškim maratonom, ki je na ljubljanske ulice privabil več tisoč tekačev, so se na Ljubljanci pomerili tudi kajakaši. Zmagovalec prvega kajakaškega maratona v prestolnici je postal Jernej Korenjak.

Kljub napovedim nekoliko slabšega vremena, se je na štartu prvega kajakaškega maratona na Ljubljanici zbralo nekaj več kot sto profesionalnih in rekreativnih kajakašev. Na narasli Ljubljanici, ki je nekoliko težav povzročala tistim, ki so se z njo spopadali v nestabilnih mirnovodaških čolnih, je v konkurenci kajakašev zmagal Jernej Korenjak. Kajakaš kluba KKK Ljubljana, ki je bil organizator te prireditve, je imel v prvem delu proge hudo konkurenco v mlajšem kolegu Gregorju Brovinskemu, ki je vodil celo dve tretjini proge.
Pred zadnjim šest kilometrskim krogom je najmlajši izmed kajakaških bratov Korenjak pospešil, Brovinsky pa ni mogel več slediti hujšemu tempu. Prva dva v kajakaški konkurenci sta najbližje zasledovalce ugnala za kar pet minut. Nastopili so tekmovalci v vseh starostnih kategorijah, najuspešnejši pa so bili "domačini" iz KKK Ljubljana. Po tekmovanju je Kajakaška zveza Slovenije podelila osmim slovenskim kajakaškim klubom deset slalomskih kajakov, ki jih bodo v klubih namenili programom razvoja najmlajših kategorij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.