Magazin
15 ogledov

Hude kritike za Dolceja in Gabbano

Italijanska modna oblikovalca navdušujeta na modnih stezah, na svoji jahti pa st Žurnal24 main
Domenico Dolce in Stefano Gabbana že od leta 1985 pod imenom Dolce & Gabbana čarata kreacije, ki so za nekatere sinonim za visoko modo, drugi pa v njih vidijo "preprosto preveč kiča".
Domenico in Stefano sta bila dolga leta par, a čeprav sta se leta 2005 razšla, ostajata sodelavca in odlična prijatelja. In ponosna lastnika razkošne jahte, katere fotografije so bile pred kratkim v Italiji v središču pozornosti. Modna guruja, 49-letni Domenico in štiri leta mlajši Stefano, rada presenetita. Januarja letos so ju kritizirali zaradi oglasne kampanje, v kateri so manekenke vihtele nože, a Italijana rada pretreseta ne le na modnih stezah. Njuno jahto Regina d'Italia so mnogi nazadnjaški Italijani neusmiljeno označili kar za utelešeneje Sodome in Gomore.


Kako najbolje opisati jedilnico? S pridevniki, ki ne pomenijo nič dobrega, so razglabljali Italijani.

 
Plovilce, kamor Dolce in Gabbana pobegneta iz hektičnega Milana, je od daleč videti zelo minimalistično in "nič posebnega", a notranjost je povsem druga zgodba. Zdi se, da ima jahta dva mota: leopardji vzorec in pozlato (zares veliko pozlate).

Prijeti je treba za krokodila
Kritiki so kot najbolj groteskno prepoznali jedilnico, ki je nekakšna nenavadna mešanica slogov, ki se je "niti ne da pametno opisati" . Kopalnici, ki je vsa v ogledalih in črnem marmorju, so Italijani precej prizanesli, hude kritike pa so namenili pozlačenim figuricam živali, ki jih je dovolj povsod – pozlačena krokodilova glava ima na jahti na primer vlogo kljuke.Tudi počivalnica je skoraj popolnoma oblečena v ogledala, kar jo optično poveča, a gostje v njej skoraj izgubijo občutek za orientacijo. Dnevna soba rjove kot leopard, zlatih stolov pa bi bil vesel tudi Ludvik XIV. V spalnici v visoko in veliko posteljo strmi velikansko ogledalo z (da, uganili ste) debelim pozlačenim okvirjem.


Italijana ne skrivata, da bi bila v naslednjem življenju najraje leoparda.

 
Italijanska oblikovalca, ki ju obožujejo Madonna , Kylie Minogue in Monica Belucci , sta se po mnenju ostrih očes še najbolje odrezala na zadnjem delu palube, kamor sta postavila veliko ovalno mizo, stole, ki spominjajo na režiserske, in kavče z blazinami, ki začuda niso oblečene v leopardji vzorec, ampak v temno, mornarsko modro blago. Ni pa znano, ali sta, tako kot v vili na kopnem, tudi na jahti eno sobo namenila "najdražji prijateljici" Naomi Campbell .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.