Slovenija
24 ogledov

V zasebnih prostorih lokalov se ne sme kaditi

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Ministrstvo za zdravje je posredovalo opozorilo zdravstvene inšpekcije, da je kajenje v prostorih gostinskih lokalov, ki so označeni z napisom "privat", prav tako prepovedano.

Gostinci namreč v zadnjih tednih označujejo posamezne prostore kot "privat" prostore, ker pa so ti prostori v skladu z zakonom o omejevanju uporabe tobačnih izdelkov javni prostori, to pomeni kršitev zakona, so sporočili z ministrstva za zdravje.

Zdravstveni inšpektorat je pristojen za opravljanje nadzora nad zagotavljanjem in spoštovanjem prepovedi kajenja v javnih prostorih, kot jih opredeljuje zakon o omejevanju uporabe tobačnih izdelkov. V skladu s tem zakonom so med javnimi prostori tudi prostori, namenjeni dejavnosti gostinstva in turizma, so še sporočili.

Če pri inšpekcijskem nadzoru inšpektor ugotovi, da se prostor uporablja za namen gostinske dejavnosti, so ti prostori v skladu z določbami zakona javni prostori, "ne glede na to, kako so označeni. V primerih nespoštovanja zakonskih določb v teh prostorih mora inšpektor ukrepati v skladu z zakonom", so še sporočili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.