Magazin > Film & Glasba & TV
24 ogledov

Oboževalci čutijo whole lotta love

Led Zeppelin_712 Žurnal24 main
Pesmi Led Zeppelinov ostajajo iste tako kot strast. Oboževalci širom sveta se zbirajo, da bi videli eno od rokersko najbolj vplivnih skupin vseh časov.

Peves Robert Plant, kitarist Jimmy Page in basist John Paul Jones bodo prvič na odru združeni v Londonu na pobudo bobnarja Jasona Bonhama, sina četrtega originalnega člana Johna, katerega smrt je leta 1980 povzročila razpad Led Zeppelinov. Pesmi kot Stairway to Heaven, Whole Lotta Love in Communication Breakdown so Zeppelinom pomagale prodati 300 milijonov albumov. To je bilo obdobje okoli leta 1970, ko so si lastili naziv najboljšega benda na svetu.

V trenutku, ko so Led Zeppelini oznanili, da bodo igrali koncert kot poklon glasbenemu promotorju Ahmetu Ertegunu, ki jih je označil leta 1968, se je spletna stran, kjer prodajajo vstopnice, dobesedno zrušila zaradi milijonov logiranj na sekundo. Eden od oboževalcev iz Škotske je na dobrodelni prireditvi za par kart odštel celih 170.000 dolarjev.


Pevec Robert Plant je letos samostojno nastopal v Portorožu in navdušil. © AFP

 
Skladno s dobrodelnim koncertom je bend izdal tudi album njihovih največjih hitov imenovan Mothership, digitalno obdelan DVD nastopov v živo iz leta 1970. Oboževalci so morali na koncert čakati dva tedna več, ker si je kitarist Page le nekaj dni pred koncertom zlomil prst. Sedaj 63-letni Page dodaja, da je poleg rahle bolečine vse u redu in da je še vedno sposoben igrati tako kot včasih.

Združili so se po 27 letih
Trije preživeli člani niso bili skupaj na odru celih 27 let, vendar so glede ponedeljkovega 90-minutnega koncerta sila samozavestni. Kitarist Page je še omenil, da bodo na koncertu izvajali pesem, ki publiki še ni bila predstavljena. Omenil je še, da uspešno izveden koncert še ne pomeni skupne turneje. Viri glasbene industrije verjamejo, da je Rober Plant (59), ki je kot solo izvajalec požel največji uspeh, zadnja ovira pred popolno skupno turnejo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.