Svet
2 ogledov

Teroristi grozijo Nemčiji in Avstriji

Zvezi Nato polzi nadzor nad državo vedno bolj iz rok, zato želi v Afganistan pos Žurnal24 main
Po poročanju avstrijskih medijev se je pojavil videoposnetek, na katerem teroristi grozijo Nemčiji in Avstriji, naj umaknejo svoje vojake iz Afganistana.

Avstrijski mediji so poročali, da se je pojavil nov videoposnetek, na katerem teroristi grozijo Nemčiji in Avstriji z napadom, če državi iz Afganistana ne bosta umaknili svojih vojakov in dokler Dunaj ne osvobodi dveh domnevnih sodelavcev Al Kaide.

Tiskovni predstavnik avstrijskega ministrstva za notranje zadeve Rudolf Gollia je potrdil informacijo, ki sta jo objavila tednik News in avstrijska televizija ORF. Avtor posnetka je globalna islamska medijska fronta (GIMF), ki naj bi bila blizu teroristični mreži Al Kaida. "Gre za nezanesljivo grožnjo," je povedal Gollia, ki je še dodal, da so pred nekaj dnevi prejeli sporočilo, ki je trajalo približno štiri minute, besedilo pa je bilo v nemškem in arabskem jeziku. Ministrstvo ne more zatrditi, od kod videoposnetek prihaja, so pa obvestili varnostne službe, je še povedal.

Ministrstvo za notranje zadeve v Berlinu je medtem sporočilo, da so seznanjeni s posnetkom, s katerim se trenutno ukvarjajo strokovnjaki. Medtem pa o vsebini ne morejo govoriti, še dodajajo.

Na posnetku so islamisti med drugim sporočili: "Nemški vojaki še vedno zasedajo Afganistan in ponavljamo poziv z zadnjega videoposnetka, naj Nemčija umakne svoje vojake iz Afganistana. To bo koristilo vaši lastni varnosti v vaši državi." Podobno naj bi sporočali Avstriji: "Mudžahidi so vam doslej prizanašali, zato število vaših mrtvih ni veliko. A to se bo kmalu spremenilo, saj so talibani napovedali novo zimsko ofenzivo, ki bo zajela tudi sever."

Tri islamiste, domnevne člane skupine GIMF, so septembra aretirali na Dunaju zaradi suma, da so povezani s prvim posnetkom, ki je bil objavljen marca, v njem pa enako grozijo Nemčiji in Avstriji. Islamski skrajneži avstrijsko vlado pozivajo, naj jih izpustijo. "Pozivamo vas, da nemudoma izpustite naše na Dunaju aretirane brate, sicer boste obžalovali, da ste v svoje zapore zaprli muslimane," so zagrozili.

Avstrija ima v Kabulu le tri častnike, njihova misija pa se bo končala zadnjega decembra letos. Niti Dunaj niti Berlin, ki ima v Afganistanu 2949 vojakov, pred omenjenim rokom svojih čet iz države ne bosta umaknila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.