Slovenija
27 ogledov

Invalidi še niso enakopravni

V okviru akcije revije Element so invalidi na Prešernovem trgu v Ljubljani opozo Žurnal24 main
V okviru akcije revije Element, ki jo izdaja Študentska organizacija Univerze v Ljubljani, so na Prešernovem trgu v Ljubljani opozorili na težave invalidov na invalidskih vozičkih.

Akcije z naslovom Uresničujemo enake možnosti sta se udeležila tudi novoizvoljeni predsednik republike Danilo Türk in ljubljanski župan Zoran Janković. Türk je v nagovoru dejal, da bi bilo treba še marsikaj narediti, da bi se invalidi počutili sproščeno, enakopravno in vključeno. Po Türkovem mnenju bi morali več pozornosti namenjati vsem invalidom. Kot je povedal, se zavzema za večjo uporabo Braillove pisave tudi na javnih mestih.

Poudaril pa je tudi, da je treba izboljšati dostopnost javnih prostorov za ljudi na vozičkih. V Ljubljani se mu razmere na tem področju ne zdijo tako slabe. Pač pa bi se po njegovem mnenju v glavnem mestu marsikaj dalo narediti v mestnem prometu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.