Šport
14 ogledov

Kata in Ai spet premagani

Srebotnik_Sugijama_AFP - main Žurnal24 main
Katarina Srebotnik in Ai Sugijama sta v finalu mastersa WTA v Madridu še enkrat letos izgubili proti Cari Black in Lizel Huber. Afričanki sta zmagali s 5:7, 6:3 in 10:8.
Katarina Srebotnik in Ai Sugijama , ki sta se na sklepni turnir v Madridu z nagradnim skladom 3.000.000 ameriških dolarjev uvrstili kot tretji igralki sveta v dvojicah, sta se po polfinalni zmagi nad tajvansko dvojico Chang/Chuang s 6:4 in 6:2 v finalu srečali z najboljšima igralkama sveta v dvojicah, Zimbabvejko Caro Black in Liezel Huber , ki je pred kratkim postala državljanka ZDA. Srebotnikova in Sugijama sta dobili prvi niz s 7:5, drugega pa Afričanki s 6:3. V tretjem, odločilnem, sta bili nato boljši Afričanki.


Cara Black in Liezel Huber © AFP

 
Nastop v finalu mastersa je bil za Srebotnikovo in Sugijamo četrti letos: po dveh finalnih porazih v Wimbledonu in OP Francije sta zmagali v Torontu, kjer sta premagali prav Blackovo in Huberjevo. Sicer pa je za Afričankama, ki sta v polfinalu premagali češko-avstralski par Peschke/Stubbs , odlično leto. Po poškodbi Huberjeve sta se skupaj vrnili na teniška igrišča in takoj zablesteli. Na 21 od 22 turnirjev, na katerih sta letos zaigrali, sta se uvrstili v polfinale, osvojili sta osem naslovov, med drugim tudi dva grandslama (OP Avstralije in Wimbledon). Afričanki sta od leta 1984 sicer šele četrti par, ki skupaj uspešno drži prvo mesto na lestvici dvojic WTA, in šele drugi par, ki je skupaj na prvem mestu končal sezono. "Za nama je fantastično leto," je povedala Blackova, ki velik del zaslug za njun uspeh pripisuje tudi svojemu možu in možu soigralke. "Navdušeni sva, da bova leto končali na prvem mestu. Vrhunec sezone pa je bil najin drugi osvojeni Wimbledon," je še povedala Blackova.

Madrid (masters WTA), finale
K. Srebotnik (SLO)/A. Sugijama (JAP) : C. Black (ZIM)/L. Huber (ZDA) 7:5, 3:6, 8:10
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.