Šport > Košarka
4 ogledov

24 točk Udriha premalo za zmago

Razpoložena Kenyon Martin (na sliki) in Allen Iverson sta poskrbela za zmago Den Žurnal24 main
V severnoameriški košarkarski ligi sta na parket stopila le dva Slovenca. Primož Brezec se je doma veselil zmage, razpoloženi Beno Udrih pa je bil poražen v gosteh.
 

Liga NBA

Atlanta : Memphis 86:78
Charlotte
: Cleveland 96:93
NY Knicks : Philadelphia 77:105
Minnesota
: Phoenix 100:93
Chicago : Boston 81:92
Dallas
: Utah 125:117
Denver
: Sacramento 101:97

Beno Udrih v dresu Sacramenta blesti skoraj na vsaki tekmi. Tokrat je v 41 minutah dosegel 24 točk in bil drugi strelec Kraljev, 25 jih je dosegel John Salmons . Strelsko razpoložena sta bila tudi gostujoča Allen Iverson s 23 točkami in Kenyon Martin z 20 točkami in 12 skoki, ki sta Denver tudi pripeljala do zmage s 101:97. "Včasih se zmaga tudi bolj grdo,“ je po tekmi tesno zmago komentiral gostujoči trener George Karl . "Ne moremo vedno zmagati na lahek način.“ Kralji so sicer v izenačenih zadnjih sekundah imeli priložnost za zmago, a je Francisco Garcia zgrešil met za tri točke, s katerim bi Kralji skočili na 100:99. "Nad mano je bila takrat storjena osebna napaka,“ je po tekmi povedal Garcia. “Mislil sem, da se je Iverson dotaknil mojih rok, tako sem čutil.“ Po izgubljeni priložnosti trener Sacramenta Reggie Theus ni bil prav zadovoljen, prav tako tudi ne Beno Udrih. "Zelo smo se trudili, da smo se vrnili v igro in si priigrali možnost za zmago,“ je po tekmi dejal Udrih, ki je 24 točkam dodal še sedem podaj, štiri skoke in tri ukradene žoge.


Primož Brezec © Action Images

 
Na igrišču je bil v soboto zvečer še Primož Brezec , čigar Charlotte Bobcatts so doma gostili košarkarje Clevelanda , pri katerih je na seznamu poškodovanih še vedno Lebron James . Nasprotno kot Udrih se je Brezec na koncu veselil zmage s 96:93, h kateri je v 16 minutah prispeval tri skoke in dve točki, na koš pa je sicer vrgel le dvakrat. Na peti tekmi brez mladega Jamesa je Cleveland zabeležil še šesti zaporedni poraz. "Zdaj je čas, da začnemo zmagovati,“ je po tekmi novinarjem razlagal James, ki je na prisilnem počitku zaradi zvitega kazalca na levi roki. Zmage so se tako ob boljšem izvajanju prostih metov veselili gostitelji. "Način, kako smo dobili to tekmo, in dobra igra nam dajeta dovolj samozavesti za naprej,“ je po tekmi povedal z 22 točkami najboljši strelec domače vrste Gerald Wallace . "Celo sezono se že mučimo s prostimi meti, danes pa nam je uspelo zadeto, ko je bilo to pomembno.“
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.