Šport
18 ogledov

Hingisova pozitivna na testu za kokain

Martina_Hingis_Reuters - main Žurnal24 main
Nekdanja številka ena ženskega tenisa Martina Hingis se je spet odločila za konec športne kariere. Upokojitev je zasenčilo priznanje, da je bila pozitivna na testu za kokain.

Na Slovaškem rojena švicarska tenisačica Martina Hingis, ki je leta 1997 kraljevala na lestvici WTA, je danes še drugič v svoji bogati karieri oznanila športno upokojitev. Za tokratno upokojitev se je – tako kot prvič, leta 2002 – odločila zaradi zdravstvenih težav, a te na novinarski konferenci niso bile v ospredju. Šokantnejša novica od upokojitve Švicarke je njeno priznanje, da je bila pozitivna na testu za kokain, opravljenem med letošnjim turnirjem v Wimbledonu. 27-letna Švicarka je na novinarski konferenci priznala, da trenutno poteka preiskava zaradi omenjenega pozitivnega testa. "Test je bil pozitiven, vendar pa nikoli nisem jemala drog in sem 100-odstotno nedolžna," je ob priznanju povedala Hingisova, ki je ob tem komaj zadrževala solze.

Njen odvetnik in strokovnjaki, ki so se lotili primera, so sicer že odkrili pomanjkljivosti pri jemanju urinskih vzorcev v Wimbledonu. Posledično dopinška služba v Wimbledonu ne bi mogla dokazati, da je sporni vzorec urina sploh Martinin. "Zaradi starosti in zdravstvenih težav sem se tudi odločila, da se poslovim od profesionalnega tenisa," je še dodala Švicarka, ki na novinarski konferenci ni želela odgovarjati na vprašanja novinarjev. Povedala je le, da se ne želi še nekaj let boriti, da bi dokazala svojo nedolžnost, hkrati pa ob teh obtožbah in poškodbah, ki jo pestijo, tudi ne najde prave motivacije za nadaljevanje športne kariere.


Martina Hingis se je še drugič športno upokojila. © Getty Images

 
Hingisova se je prvič upokojila pred petimi leti, potem ko jo je začela mučiti resna poškodba vezi na obeh gležnjih, pred dvema letoma pa se je Švicarka vrnila na teniška igrišča. Dvomljivcem je ob vrnitvi pokazala, da še vedno igra vrhunski tenis. Prejšnji beri zmag je dodala še tri turnirske naslove, leto 2006 pa končala na sedmem mestu lestvice WTA. Hingisova, trenutno številka 19, je pred kratkim že oznanila predčasen konec letošnje sezone zaradi težav z boki, ob tem pa je 27-letnica poudarila, da si bo vzela "toliko časa, kolikor ga potrebuje, da se popolnoma pozdravi" . Švicarski mediji so ob njeni odločitvi prepričani, da bo Hingisova tokrat za vedno odložila lopar.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.