Svet
4 ogledov

Iran svari Evropo

Iranski predsednik opozarja Zahod, naj bo pozornejši na Izrael. (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Iranski predsednik Ahmadinedžad je posvaril evropske države, naj ne sledijo ZDA, ki so proti državi napovedale nove sankcije.

Iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad je posvaril evropske države, naj ne sledijo ZDA, ki so nedavno proti Iranu napovedale nove sankcije. Ahmadinedžad je posvaril, da bi Iran v tem primeru odgovoril z zaenkrat še neopredeljenimi stvarmi, zlasti na gospodarskem področju. " Če nameravajo sodelovati s sovražnikom iranskega naroda, si tega ne bomo mogli razlagati kot prijateljsko ravnanje. Prikazali bomo protiudarec," je za iranski državni radio povedal predsednik in spomnil, da Evropa potrebuje Iran.

ZDA so pred dnevi napovedale nove ameriške sankcije proti Iranu zaradi spora glede njegovega jedrskega programa, prodaje orožja in podpore terorizmu na Bližnjem vzhodu. Dodatne sankcije med drugim zadevajo tudi gospodarsko poslovanje, saj so v ZDA nekaterim posameznikom, podjetjem in organizacijam v Iranu zamrznili finančna sredstva, ameriška podjetja in posamezniki pa z njimi ne smejo poslovati.

Britanska vlada je sicer danes napovedala, da se bodo pogovorih peti stalnih članic Varnostnega sveta Združenih narodov in Nemčije o iranskem jedrskem programu nadaljevali v petek v Londonu. Neimenovani tiskovni predstavnik britanskega zunanjega ministrstva je tako napovedal, da se bodo "politični direktorji" Velike Britanije, Francije, ZDA, Rusije, Kitajske in Nemčije sestali na "redni izmenjavi mnenj".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.