Magazin
4 ogledov

Začenja se Frankfurt po Frankfurtu

frankfurt1-main Žurnal24 main
Svoja vrata je odprl sejem Frankfurt po Frankfurtu, ki ponuja več kot 10.000 novih tujih knjig, "crème de la crème" svetovne literature v zadnjem letu.

V preddverju Cankarjevega doma se je odprla 21. prodajna razstava tujih knjig Franfurt po Frankfurtu, ki jo je pripravila knjigarna Konzorcij založbe Mladinska knjiga. Na policah je okoli 10.000 novih tujih knjig, izbor najboljšega, kar je nastalo v svetovni knjižni produkciji med novembrom 2006 in oktobrom 2007.

Posebnost tega sejma je razdeljenost knjig po vsebinskih sklopih in ne po založnikih. Tematski sklopi so letos: družboslovje in humanistika, ekonomija, tehnika in informatika, matematika, fizika in astronomija, naravoslovne vede, priročniki in turistika, umetnost in arhitektura ter leposlovje, literarne vede in jeziki.

Frankfurt po Frankfurtu letos posebej opozarja na ameriško založbo Wiley, ki slavi dvestoletnico obstoja. Dežela v gosteh je tokrat, enako kot na sejmu v Frankfurtu, Katalonija oziroma katalonska kultura, posebej pa so izpostavljena nova dela slovenskih avtorjev, ki so izšla v tujini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.