Magazin
23 ogledov

Razvajajte svojega pernatega prijatelja

ptic 325 Žurnal24 main
Biologi pravijo, da so ptice v vlogih domačih ljubljenčkov izjemno družabne, pametne in čustveno občutljive živali, zato zahtevajo veliko pozornosti.

In dodajajo, da je zato zelo pomembno, da se lastniki pernatih ljubljencev zavedajo, da imajo ptice različne potrebe, ki pa se jih da zadovoljiti hitro in že z malo domišljije, vaš odnos z ljubljenčkom pa bo "še trdnejši in stabilnejši".

  • Ptico jemljite s seboj, kadar je le mogoče. Razmislite o nakupu majhne prenosljive kletke, v kateri boste prijateljčka lahko vzeli na obiske ali kamorkoli. Če se znate sprijazniti s prizanesljivimi nasmeški mimoidočih, ga lahko odnesete na svež zrak v gozd ali v park.
  • Naučite ga nekaj novega. Pravilen trening je za ptice zelo zabaven, čas, ki ga preživite z ljubljencem, pa je ključen za grajenje medsebojnih čustvenih vezi. Učenje je poleg tega za ptice odlična mentalna in največkrat tudi čisto prava telovadba.
  • Pripravite mu domačo hrano. Potrjeno je, da je sveža, doma pripravljena hrana za ptice (in druge domače ljubljence) najboljša. Zakaj torej ne bi preizkusili novega recepta in mu pričarali ptičjo poslastico? Vsak dan mu ponudite nekaj novega, saj tudi za ptice velja, da jim pester jedilnik dobro dene. Kadar nimate časa, mu ponudite najljubše sveže sadje ali pa mu prepražite bučna ali sončnična semena.
  • Naredite mu novo igračo, s katero si bo preganjal dolgčas. Zadovoljni bodo že s paličkami za sladoled, papirjem, zmečkanim v žogico in drugimi preprostimi domislicami.
  • Ne smejte se in preberite še zadnji nasvet. Če so vaši prijatelji ali sosedje prav tako ponosni lastniki pernatih ljubljencev, lahko organizirate "pernato zabavo". Kletke postavite eno ob drugo in spogledovanje se bo hitro začelo. Če pa ne najdete družbe za svojo ptico, se žrtvujte sami –(?) ptice niso nadarjene le za petje, ampak tudi za plesanje. Ne smejte se, saj stvar deluje – zavrtite glasbo in zapojte ter zaplešite s ptico. Zabavala se bosta oba!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.