Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

Na Siciliji obsežne racije proti mafiji

65-letni Salvatore Lo Piccolo je bil novembra aretiran po skoraj četrt stoletja Žurnal24 main
V Catanii je bila izvedena obsežna operacija proti mafiji, v kateri so aretirali več deset gangsterjev.

V mestu Catania na vzhodu Sicilije je bilo v racijah aretiranih več deset gangsterjev, med njimi tudi domnevni mafijski šef Vincenzo Santapaola. 38-letnik naj bi šef mafije v Catanii postal po aretaciji njegovega očeta, dolgoletnega najmočnejšega mafijskega šefa na Siciliji Benedetta Santapaole leta 1993.

Italijanski notranji minister Giuliano Amato je pohvalil "briljantno operacijo" in dodal, da kampanja vlade proti mafiji temu kriminalnemu združenju zadaja hude rane: "Na Siciliji uvajamo navzočnost države, s čimer spreminjamo vzdušje in izkoreninjamo kriminalne družine. Klane razbijamo kos za kosom. Šefi si ne morejo več lagati: dobili jih bomo enega za drugim."

Blizu mesta Corleone je bil lani aretiran Bernardo Provenzano, predhodnik Lo Piccola. © Reuters

 
Operacije vedno bolj hromijo mafijske družine
Aretirani so med drugim osumljeni članstva v mafiji, trgovine z mamili in izsiljevanja. Policija je pri njih zasegla orožje in mamila, našli pa so tudi knjigo s seznami zneskov, ki so jih izsiljevali, in plač, ki so jih dajali "svojim" ljudem.

Gre za zadnjo v vrsti operacij proti sicilijanski mafiji. Pred tem je bil v policijski raciji ubit Daniele Emmanuello , mafijski šef, ki je deloval v osrednjih sicilijanskih mestih Enna in Caltanisetta. Pred enim mesecem je policija aretirala Salvatoreja Lo Piccola , mafijskega "šefa šefov" in naslednika lani aretiranega Bernarda Provenzana .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.