Šport
11 ogledov

Pavlin: Westlunda smo pustili na cedilu

Hokejisti Linza so premagali ZM Olimpijo s 4:2. Žurnal24 main
Linz je v peti tekmi polfinala lige Ebel s 4:2 premagal ZM Olimpijo in s tem izsilil šesto tekmo. Ljubljančani bodo tako odločilno četrto zmago za vstop v finale lovili v nedeljo v Tivoliju.
 

Liga EBEL, polfinale, 5. tekma

Linz :  ZM Olimpija 4:2 (2:3 v zmagah)
* igra se na štiri zmage

Igralci ZM Olimpije so v Linzu imeli prvo zaključno žogo za uvrstitev v finale lige Ebel , kjer na zmagovalca tega polfinala že čaka Red Bull Salzburg . Obe ekipi sta tekmo začeli precej živčno, kar se je kazalo v velikem številu izključitev. V 14. minuti  je bil izključen Andrej Tavželj in to je Linz bliskovito kaznoval. Brad Tiley je sprožil silovit strel iz modre črte, ki ga je v mrežo preusmeril Brad Purdie . To pa ni zmedlo igralcev ZM Olimpije, najprej so zaustavili vse nalete Linza z dvema igralcema več, nato pa v predzadnji minuti prve tretjine prek Brendana Yareme tudi izenačili. Yarema je zadel v trenutku, ko je imela Olimpija dva igralca več na ledu. Podajalca pri zadetku sta bila Tomaž Vnuk in Kevin Mitchell .


Alex Westlund je ponovno nizal obrambe, kar pa žal ni bilo dovolj za novo zmago. © SPS

 
Začetek druge tretjine je postregel s podobno igro kot prvi del. V 29. minuti pa je, ponovno ob igri z igralcem več, Linz v vodstvo popeljal Winfried Rac . Sledil je pritisk gostiteljev, vendar je njihove napade odbijal ponovno izvrstni vratar ZM Olimpije Alex Westlund . Zmaji so imeli v tem delu najlepšo priložnost  prav v zadnji minuti.  Protinapad je  začel Jaka  Avgustinčič , ki je prodrl v  napadalno tretjino, podal do Tomaža Vnuka, čigar strel pa je obranil vratar Linza Jürgen Penker .

Zadnji del igre se je začel po željah ljubljanskih navijačev. Po prekršku nad Toddom Elikom je bil izključen Brad Purdie, Pasi Petriläinen pa je ob igralcu več na ledu izenačil na 2:2. Veselje zmajev pa je trajalo le dobrih pet minut. V 51. minuti je namreč gostitelje v vodstvo vrnil Florian Iberer . Vse upe gostov pa je tri minute pred koncem tekme po močnem strelu Viktorsa Ignatijevsa pokopal Philipp Lukas . "Mislim, da nismo igrali kakovostno. Danes si nismo zaslužili zmage," je igro ZM Olimpije za Žurnal24 ocenil Žiga Pavlin . "Igro bo treba spremeniti v obrambni, v srednji in v napadalni tretjini. Treba bo še bolj garati in pomagati našemu vratarju. Danes smo ga pustili na cedilu. Če bomo to naredili, lahko pridemo v finale," je po tekmi še povedal branilec Olimpije.

Serija se tako seli v Ljubljano, kjer bo v nedeljo na sporedu šesta tekma. ZM Olimpija bo odločilno četrto zmago lovila v Tivoliju, ki bo zagotovo ponovno napolnjen do zadnjega kotička. Varovanci Mika Posme bodo tako lahko računali na bučno podporo več kot pettisočglave množice.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.