Šport > Nogomet
9 ogledov

Nov selektor in nov predsednik NZS

Selektor Matjaž Kek si želi ostati zraven. Žurnal24 main
Za boljše predstave slovenske nogometne reprezentance potrebujemo novega selektorja, zamenjati pa je treba tudi predsednika Nogometne zveze Slovenije. Tako v zadnji anketi meni večina bralcev.

Potem ko so se končale kvalifikacije za nastop na evropskem prvenstvu v nogometu, ki ga bosta prihodnje leto gostili sosednja Avstrija in Švica in na katero se slovenskim nogometašem ni uspelo uvrstiti, smo vas spraševali, kaj lahko prinese boljše predstave nogometašev na zelenicah. Odgovori so jasni: od 776 oddanih glasov 44 odstotkov bralcev meni, da je za spremembe na bolje treba zamenjati predsednika Nogometne zveze Slovenije (NZS) Rudija Zavrla, 36 odstotkov bralcev pa je prepričanih, da izbrana vrsta potrebuje novega selektorja. Peščica drugih meni, da je treba reprezentančne tekme izseliti iz Celja (11 odstotkov) oziroma naj se izbrana vrsta še bolj pomladi (4 odstotki).

Po rezultatih ankete je treba zamenjati predsednika NZS in/ali selektorja. © Sportnet

 
Po komentar rezultatov smo se obrnili tudi na prvega moža NZS. Rudi Zavrl , ki je na čelu krovne nogometne organizacije že polnih 18 let (vse od daljnega marca 1989), je bil sila skop: "Če bi predsednik NZS zabijal gole, je to najmanjši problem, ker bi potem na igrišče poslali drugega, ki bi zabijal gole. Najbrž so razlogi drugje." Zavrla smo zato vprašali še, kaj bi se po njegovem mnenju moralo spremeniti za boljše igre nogometašev, a ni želel odgovarjati. "Ne bi komentiral. Enkrat so na vrhuncu, drugič so malo nižje. Nogomet je šport in v športu se enkrat zmaguje, drugič izgublja," je vse, kar je dodal. A v tokratnih kvalifikacijah so slovenski nogometaši predvsem izgubljali: na dvanajstih tekmah so zabeležili tri zmage in dva remija, na preostalih sedmih tekmah pa so igrišče zapuščali kot poraženci. Končno 6. mesto v kvalifikacijski skupini G jih je potisnilo na 83. mesto Fifine lestvice.


Sašo Udovič, včasih reprezentant, danes pa navijač © Action Images

 
Po komentar smo se zato obrnili še na Saša Udoviča , nogometnega reprezentanta iz časov slovenske nogometne pravljice, danes pa nogometnega navijača. "Na neki način je to pričakovano," je Udovič najprej komentiral rezultate ankete. "Dejstvo je, da se bo s takimi anketami strinjal vsak slovenski navijač, kajti če ne gre – in sedaj že nekaj časa strmo padamo –, so potrebne menjave. Kakšne, pa navijači ne moremo odločati, ker je to stvar Nogometne zveze Slovenije," je povedal in dodal, da o tem odloča ozek krog ljudi na NZS, ne pa navijači in drugi nogometni navdušenci. Sam najbolj pogreša kemijo, ki je v časih nogometne pravljice prevevala nogometaše, navijače in NZS ter ki bi ustvarila pozitivno vzdušje. "Zame je že osip navijačev velik problem. Toliko navijačev, kot jih je bilo sedaj na tekmah v Celju, je bilo na treningih naše generacije," je med drugim poudaril Udovič in dodal, da realno mesto slovenskega nogometa ni peti boben na svetovni lestvici. "S tem se ne bom nikoli strinjal. Realnost je višje, kot smo trenutno. To je dejstvo, je pa res, da je uspehe, kakršni so bili, težko ponavljati."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.