Svet
12 ogledov

ZN: Večina otrok ima starše

Kitajska se ne čuti odgovorno za sirote in žrtve v Sudanu. Po mnenju kitajskega Žurnal24 main
Skoraj vsi otroci, ki jih je francoska človekoljubna organizacija Zojina barka poskušala pretihotapiti iz Čada v Francijo, imajo starše.

Skoraj vsi od 103 otrok, ki jih je francoska človekoljubna organizacija Zojina barka pred tednom dni poskušala pretihotapiti iz Čada v Francijo, imajo starše, je danes razkrilo poročilo Združenih narodov, ki so ga objavili v obmejnem čadskem mestu Abeche. ZN v svojem poročilo navajajo, da ima 91 otrok vsaj enega roditelja.

Sodelavci Zojine barke, ki so jih po razkritju v Čadu obtožili ugrabitve otrok, so zatrjevali, da je 82 dečkov in 21 deklic sirot iz kriznega območja Darfur na zahodu Sudana.

Po pogovorih z otroki so sodelavci Visokega komisariata Združenih narodov za begunce (UNHCR), Sklada ZN za otroke (Unicef) in Mednarodnega odbora Rdečega križa ugotovili, da vsaj 85 otrok najverjetneje prihaja iz čadskih vasi. Otroke naj bi zdaj čim prej vrnili družinam.

Sirote za francoske družine
Čadsko sodišče je 16 Evropejcev in dva državljana Čada obtožilo ugrabitve ali vpletenosti v ugrabitev 103 mladoletnih otrok, domnevno sirot iz Darfurja, ki so jih poskušali prepeljati v Francijo. Obtožili so devet Francozov, šest članov dobrodelnega društva Zojina barka in tri novinarje, vpletenosti v ugrabitev pa dva državljana Čada in devetčlansko špansko posadko letala, s katerim so hoteli 25. oktobra otroke iz Čada prepeljati v Francijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.