Šport
0 ogledov

Kazen za Olimpijo, v zmagah 2:2!

Olimpija Salzburg SPS Žurnal24 main
Vodstvo avstrijske hokejske lige Ebel je zaradi napake pri registraciji zadnjo finalno tekmo med Olimpijo in Salzburgom registrirala z zmago za Avstrijce. Izid v zmagah je zdaj 2:2!

Vodstvo lige Ebel je sporočilo, da je ZM Olimpija kršila pravilnik glede točkovanja igralcev oziroma presegla omejitev, ki velja za posamezno moštvo. Na četrtkovi tekmi v Ljubljani zaradi kazni ni smel igrati Boštjan Groznik, njegova točkovna vrednost je 2,5. Tako bi morali Ljubljančani v zapisnik uvrstiti igralce z maksimalnim seštevkom 62,5 točke, v zapisniku pa jih je bilo 20, njihov seštevek pa je dosegel 64,5 točke.

V ljubljanskem klubu priznavajo, da so naredili napako, sporen pa je način predstavitve kazni. Vodstvo kluba in igralci so za nov izid tekme v Ljubljani izvedeli šele dve uri pred dvobojem v Salzburgu, za katerega so menili, da bo morda že odločilen. Današnji zmagovalec bo tako povedel s 3:2 v zmagah, odločitev o končnem zmagovalcu tekmovanja pa bi lahko padla že v torek v Ljubljani.

"
Tik pred zdajci smo dobili spročilo, da je zadnja tekma registrirana z zmago Salzburga. Gre za to, da je bil Groznik suspendiran z disciplinsko kaznijo igre in imaš lahko le 17 starejših igralcev, suspendirani pa šteje. Ne vemo, če se sploh lahko pritožimo," je za zurnal24.si povedal tiskovni predstavnik ZM Olimpije Tomaž Langerholc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.