Svet
9 ogledov

Samomorilski napadalec ubil osem ljudi

Po zadnjih podatkih je v napadu umrlo osem ljudi. Žurnal24 main
V samomorilskem napadu na območju ene največjih zračnih vojaških baz v Pakistanu je umrlo najmanj osem ljudi, približno 40 oseb pa je bilo ranjenih.

Samomorilski napadalec se je z motorjem, polnim razstreliva, zaletel v avtobus, v katerem so bili pakistanski vojaki, ki so se urili za pilote.

Eksplozija ob trku motorja in avtobusa je slednjega popolnoma razdejala. Poleg potnikov so bili v napadu ranjeni tudi trije šolarji, ki so bili v času eksplozije v bližini avtobusa. Nekateri ranjeni so v kritičnem stanju.

Sargodha, največja pakistanska domača vojaška baza, je bila pred nekaj meseci kraj neuspelega poskusa samomorilskega napada. Takrat se je samomorilski napadalec vtihotapil v območje policijskega poslopja, a so ga ustrelili, preden se je razstrelil.

Nasilje pakistanskih skrajnežev se v Pakistanu stopnjuje po julijskem krvavem posredovanju pakistanske vojske proti skrajnim islamistom v Rdeči mošeji v Islamabadu. V zadnjih štirih mesecih so našteli najmanj 22 samomorilskih napadov in več uporniških udarov, ki so zahtevali približno 700 življenj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.