Šport
14 ogledov

Nova zmaga za zmaje, poraz za železarje

Tomaž Vnuk je podal pri tretjem golu Olimpije. Žurnal24 main
Hokejisti Zavarovalnice Maribora Olimpije so v 1. kolu drugega dela lige Ebel v drugi skupini premagali Gradec s 3:1. Hokejisti Acroni Jesenic so proti Linzu izgubili po kazenskih strelih.
 

Liga Ebel, skupina 7-10

Innsbruck : Alba Volan 1:3
ZM Olimpija : Gradec 3:1

Hokejisti Zavarovalnice Maribora Olimpije so v tekmi 1. kola drugega dela lige Ebel (skupina 7-10) premagali Gradec s 3:1. Ljubljančani so drugi, odločilni del rednega dela lige, kjer bo od četverice le za dve najboljši ekipi prostor v četrtfinalu, začeli z bonus točko, priborjeno v zadnjem krogu prvega dela. Začeli pa so tudi pred polnimi tribunami Tivolija, kajti vodstvo ljubljanskega kluba je - kot že nekajkrat v tej sezoni - pred pomembnimi obračuni gledalce privabilo s prostim vstopom na zahodno tribuno, ljubitelji hokeja pa so imeli priložnost prvič doma videti na delu tudi zadnjo ljubljansko okrepitev Todda Elika.

Gradčani so se izkazali za trdega tekmeca, kljub temu pa je bila Olimpija v začetnem delu za odtenek boljša. Intranuovo je s strelom iz bližine napovedal nalete domačih, prvi gol pa je padel v sedmi minuti, ko so imeli domači na ledu igralca več. Močan strel Kevina Mitchella se je od prečke odbil čez golovo črto. Moštvo Iva Jana je prvič resneje zapretilo v deveti minuti, Avstrijci pa so imeli do konca prvega dela še dvakrat številčno prednost. Gostje so bili malenkost boljši na začetku druge tretjine, ob tem pa so se dvakrat ubranili tudi ob igralcu manj na ledu, ko so Ljubljančani sicer poskušali vse, da bi povišali vodstvo, vendar brez pravih zaključnih strelov. Rob Hisey je imel ob igri 4-5 celo najlepšo priložnost za Gradec, ob izenačenih močeh na ledu pa je zapretil še Anthony Iob , a je bil Westlund zanesljiv. Ob koncu tretjine pa so tudi domači pritisnili na plin in obleganje vrat tekmecev se je obrestovalo v 37. minuti, ko je Brendan Yarema iz bližine, ko je bil s hrbtom obrnjen proti golu, potisnil plošček v mrežo.


ZM Olimpija je drugi del tekmovanja začela z zmago. © Dejan Mijović

 
Povsem drugače so domači začeli zadnjo tretjino. Vratar gostov je imel obilo dela ob strelih Elika, Egona Muriča in Pasija Petrilainena, klonil pa je v 45. minuti, ko je Jaka Avgustinčič natančno podajo Vnuka s pol metra le še preusmeril v gol. Tekmeci se niso predali, že dve minuti kasneje je ob številčni prednosti Greg Day potisnil plošček v gol ter tako prvič na tekmi premagal Westlunda. Zadetek je dal Gradčanom krila in naslednje minute so se morali Ljubljančani, na čelu z Westlundom, krepko potruditi, da niso dobili še kakšnega zadetka. Že minuto in pol pred koncem je Gradec poskusil z zadnjo obupno potezo ter skušal gol doseči z igro brez vratarja, a zadetka niso dali in pomembni točki sta ostali v Ljubljani.

 

Liga Ebel, skupina 1-6

Dunaj : Salzburg 3:0
Linz : A. Jesenice 4:3*
Beljak : KAC Celovec 2:5
*kazenski streli

Hokejisti Acroni Jesenic so v tekmi 3. kola drugega dela lige Ebel v gosteh po kazenskih strelih izgubili z ekipo Linza s 3:4. Pred tekmo železarskih moštev je bila statistika dosedanjih štirih dvobojev v letošnjem prvenstvu na strani Jesenic, kajti tri tekme, dve po izvajanju kazenskih strelov, so Gorenjci odločili v svoj prid, le ena zmaga je pripadla gostiteljem. Osnovna naloga gostov je bila zdržati uvodni pritisk domačih, kar se jim je tudi posrečilo, za nameček pa so v šesti minuti še zadeli za vodstvo. Žal se je v sedmi minuti poškodoval Markus Matthiasson , ki je moral ledeno ploskev zapustiti v spremstvu zdravniškega osebja, prva informacija o Švedovi poškodbi pa kaže na strgano sprednjo križno vez v kolenu. Trener Kim Collins , ki je tekmo začel s štirimi napadi, doma so ostali poškodovana Dejan Varl in Mitja Sotlar in oboleli Tomi Hafner, je tako moral premešati napadalne trojke, izostanek švedskega napadalca pa se je poznal že ob prvi domači izključitvi, ki so jo gostitelji pretvorili v zadetek za izenačenje.


Jeseničani so se z gostovanja v Linzu vrnili s točko. © Saša Despot

 
V drugi tretjini je trener Collins v ogenj ves čas pošiljal štiri napadalne trojke, kar se je odražalo na ledni ploskvi s številnimi priložnostmi hokejistov Acronija, toda plošček ni in ni hotel v mrežo, nekajkrat pa je dobro posredoval še domači vratar Jürgen Penker . Jeseniški čuvaj mreže Robert Kristan je imel precej manj dela, tekma pa je spominjala na torkovo v Podmežakli proti Celovčanom, saj so tudi tokrat tekmeci povedli le nekaj minut pred zvokom sirene po hitrem nasprotnem napadu, a tokrat so imeli Jeseničani na voljo še dvajset minut, ki so jih tudi izkoristili. Dvakrat so zadeli domačo mrežo, prejeli en zadetek, a so bili precej boljši tekmec, vendar je imel Penker svoj večer. Ker gola v podaljšku ni bilo, so odločali kazenski streli. Domači vratar je ubranil strele Strömbergu, Healeyu in Goličiču, pri domačih pa je bil uspešen le Shearer, kar pa je bilo dovolj za končno zmago Linza. Kljub porazu so se železarji domov vrnili z veliko točko.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.