Šport
28 ogledov

Boksarska poslastica v New Yorku

Sultan Ibragimov si je naslov prvaka v verziji WBO prislužil po zmagi nad legend Žurnal24 main
Boksarska svetovna prvaka po verzijah IBF in WBO, Vladimir Kličko in Sultan Ibragimov, se bosta 23. februarja v newyorškem Madison Square Gardnu pomerila v dvoboju, ki bo združil vodilna naslova v težki kategoriji.

Enaintridesetletni Kličko, ki je mlajši brat nekdanjega svetovnega prvaka Vitalija, je v 52 dvobojih vknjižil 49 zmag in tri poraze. Leto dni starejši Ibragimov je še neporažen (22 zmag in neodločen izid).

"Vesel sem, da smo se po intenzivnih pogovorih vendarle dogovorili za dvoboj za oba naslova. To si ljubitelji boksa želijo videti. Ibragimov je svojo kakovost pokazal s prepričljivima zmagama nad Shanonnom Briggsom in Evanderjem Holyfieldom. Prepričan sem, da bo borba zelo zanimiva," je dejal Kličko.

Pohvale na račun tekmeca je izrekel tudi Ibragimov: "Vladimir v svetu boksa velja za številko 1 v težki kategoriji. Za ljubitelje boksa pa je najpomembneje, da naslov v tej kategoriji ne bo več razdeljen."

Preostala naslova si sicer lastita Uzbekistanec Ruslan Čagajev (WBA) in Nigerijec Samuel Peter (WBC).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.