Šport > Nogomet
20 ogledov

Ivica Osim doživel možgansko kap

Ivica Osim je s svojimi izjavami presenetil bosansko športno javnost. (Foto: AFP Žurnal24 main
Zadnji selektor jugoslovanske nogometne reprezentance Ivica Osim je doživel možgansko kap in se trenutno v Tokiu bori za svoje življenje.

Japonska nogometna zveza (JFA) je sporočila, da je bosensko-hercegovski nogometni strokovnjak Ivica Osim doživel možgansko kap, njegovo zdravstveno stanje pa je zelo resno. Šestinšestdesetletni Osim, ki je selektor japonske reprezentance, je kap doživel na svojem domu v Tokiu, nato pa so ga prepeljali v klinični center, kjer je na oddelku za intenzivno nego.
"Smo šokirani in zaskrbljeni nad njegovim zdravjem. Upamo, da bo preživel," je s solzami v očeh novico sporočil predsednik JFA Saburo Kavabuči.

Osim je imel v zadnjih letih težave s srcem in povišanim krvnim tlakom. Na selektorsko klop japonske ekipe je sedel po SP v Nemčiji leta 2006, pred tem pa je v svoji bogati karieri vodil med drugim reprezentanco nekdanje Jugoslavije, Panathinaikos, Sturm, JEF United, Partizan in Željezničar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.