Svet
6 ogledov

Premierja pregnala granata

Donald Tusk je vodenje vlade prevzel prejšnji teden. Žurnal24 main
Novi poljski premier Donald Tusk in uslužbenci njegovega kabineta so morali zaradi granate zapustiti pisarne.

Novega poljskega premiera Donalda Tuska in kakih 150 uslužbencev njegovega kabineta so morali v torek evakuirati, potem ko so delavci v njihovih pisarnah odkrili granato iz druge svetovne vojne. Granata je bila zazidana v stropu najvišjega nadstropja zgradbe, v kateri ima svoje prostore predsednik poljske vlade.

Granato so v torek okoli 19. ure zvečer odkrili delavci, ki prenavljajo prostore, v katerih delajo Tusk in njegovi sodelavci. Vse, ki so bili takrat v pisarnah, so nemudoma evakuirali in na pomoč poklicali vojaške inženirje, ki so nevaren topovski izstrelek odstranili.

Med evakuiranci je bil tudi sam Tusk, ki je vodenje vlade sicer prevzel minuli petek, potem ko je njegova Državljanska platforma na predčasnih parlamentarnih volitvah 21. oktobra premagala stranko Zakon in pravičnost prejšnjega premierja Jaroslawa Kaczynskega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.