Slovenija
12 ogledov

Bo Wizz Air nadomestil Ryanair?

Novo na ljubljanskem letališču: povezava z Milanom Žurnal24 main
Mariborski župan Franc Kangler se je danes v Budimpešti srečal s predstavniki uprave letalske družbe Wizz Air, ki se po odhodu Ryanaira zanima za letalske povezave z mariborskega letališča.
Kangler je v madžarsko prestolnico odpotoval skupaj z direktorjem mariborskega letališča Matjažem Soncem in direktorico gospodarsko-interesnega združenja Rast Sonjo Sibila Lebe, pogovorov z letalskim prevoznikom pa sta se udeležila direktor razvoja Akos Bus in vodja komerciale John Stephenson. Kangler je predstavnikom družbe predstavil aktualne projekte v Mariboru in Sloveniji, kot so Evropska prestolnica kulture 2012, Univerzijada 2013 in aktualno predsedovanje Slovenije Evropski uniji, Sonja Sibila Lebe pa je sogovornikom predala opravljene analize možnih evropskih destinacij z mariborskega letališča in poudarila, da je imel Ryanair 80-odstotno zasedenost letalske linije med Mariborom in Londonom.

Wizz Air si bo vzel čas za premislek
Vodstvo družbe Wizz Air je bilo s sestankom zadovoljno, dokončno odločitev pa bodo podali po natančnejšem pregledu predstavljenega gradiva, so še sporočili iz občine. Kot je znano, se irski nizkocenovni letalski prevoznik konec marca umika z letališča Maribor. Vzrok za takšno odločitev naj ne bi bila premajhna zasedenost njihovih letal, ki so predstavljala edino redno letalsko povezavo štajerske prestolnice, pač pa vse višje finančne zahteve Ryanaira za oglaševanje destinacije na spletnih straneh prevoznika.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.