Šport
1 ogledov

Rdeča krila so vroča

Henrik Zetterberg je v odlični formi. Žurnal24 main
Detroit Red Wings so v noči s četrtka na petek dosegli še sedmo zaporedno zmago. Tokratna žrtev desetkratnih prvakov NHL so bili hokejisti Calgaryja.
 

Liga NHL

Buffalo : Boston 3:4
Tampa Bay : NY Islanders 0:4
Atlanta : Ottawa 4:6
Detroit : Calgary 4:1
Columbus : Anaheim 1:2
Washington : NY Rangers 0:2
Philadelphia : Montreal 2:5
St. Louis : Minnesota 3:2
Pittsburgh : Colorado 2:3
Nashville : Vancouver 3:0

Prvi strelec lige Henrik Zetterberg ne popušča. Švedski hokejist je proti Calgaryju dosegel še 11. in 12. zadetek v aktualni sezoni in tako Detroitu pomagal do zmage s 4:1. K vsaki od 14 tekem, ki so jih Rdeča krila odigrala v ligi, je 27-letni Zetterberg prispeval vsaj eno točko, odlično oktobrsko formo pa je, kot kaže, popeljal v november. "Imamo odlično ekipo, ki je ta trenutek v zelo dobri formi," pravi vodilni na lestvici golov in podaj. Uspehe Detroita podkrepi še podatek, da so se morali igralci še četrtič zaporedoma znajti brez odličnega vratarja Dominika Haška, ki ima težave s kolkom. V Chrisu Osgoodu pa ima češki veteran več kot dostojno zamenjavo. Osgood, ki je večino svoje 14-letne kariere prebil v Detroitu, je tokrat zbral 26 obramb.

Kljub odličnim igram na ledeni ploskvi pa se hokejisti Detroita sprašujejo, kaj se je zgodilo z njihovo nekoč gorečo podporo s tribun. Odgovor je precej življenjski, zvezna država Michigan se namreč ukvarja z veliko ekonomsko krizo, nezaposlenost je kar 7,5-odstotna, kar je najvišji odstotek v ZDA in kar 60 odstotkov nad državnim povprečjem. Omeniti velja, da so v Joe Louis Areni od leta 1996 do letošnjega aprila zabeležili kar 452 razprodanih večerov, od tedaj pa dvorana ni bila več polna. Odgovorni se ta zaskrbljujoča dejstva trudijo spremeniti.

Zelo slabo gre v zadnjem obdobju Minnesoti, ki preživlja najdaljše obdobje brez zmage v treh letih. Tokratni poraz proti St. Louisu, ki je prekinil niz šestih porazov proti Minnesoti, je pomenil še peto tekmo brez zmage. V nasprotju s tokratnimi gostitelji gre St. Louisu zelo dobro, modri v tej sezoni še niso izgubili dvakrat zaporedoma, njihovo razmerje pa je trenutno 7 zmag in 4 porazi.

Zmagi obeh newyorških moštev sta obeležila vratarja. Henrik Lundqvist (Rangers) je proti Washingtonu zbral 31 obramb, Rick DiPietro pa proti Tampi 28.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.