Magazin > Bizarno
39 ogledov

Ko še buče tečejo

V ZDA so na noč čarovnic pripravili tudi posebno tekmovanje Tek nagih buč.
1/11
Žurnal24 main
Noč čarovnic v ZDA minila v številnih halloweenskih karnevalih. V enem izmed njih so se v teku pomerile tudi buče. Pri nas pa je vladalo bolj mrtvilo kot strašilo.

V newyorškem mestnem predelu Greenwich Village je v sredo potekala največja parada na noč čarovnic, ki si jo je v živo ogledalo več deset tisoč ljudi, ki so se zbrali vzdolž 6. avenije od ulice Houston na jugu pa do 23. ulice proti severu. Tema letošnje 34. parade je bila ˝Krila poželenja˝, vendar je bilo moč videti številne različne kostume in maske. Obiskovalci so lahko tako videli ˝Kremenčkovi˝, rimski vojaki, zombiji, pomanjkljivo oblečena dekleta z nedoločeno predstavo likov, precej je bilo tudi Hillary Clintonove, opaziti je bilo ˝Borate˝ in nešteto drugih podob, ki pridejo na plano na noč čarovnic. Letošnjo parado je začel lik iz musicala Mela Brooksa ˝Mladi Frankenstein˝.

Veselo tudi v Koloradu in Hollywoodu

V New Yorku so se številni preobleki v znane junake junakov s filmov in risank in še dodatno popestrili halloween. © AFP

 

Noč čarovnic je veselo minila tudi v drugih ameriških mestih. Tako je na bulevarju Santa Monica v najbolj znanem predelu Los Angelesa na svetu - Hollywoodu potekal tradicionalni festival mask in kostumov, katerega se je udeležilo okoli pol milijona ljudi. Mimoidoči so lahko opazovali številne znane like iz sveta filma in risank. Še bolj živahno pa je bilo v glavnem mestu Kolorada Denverju, kjer so na noč čarovnic organizirali prireditev Tek nagih buč. Več kot tisoč ljudi je kljub zelo nizkim temperaturam tekalo po mestu brez oblek. Morda so jim v tem primeru čarovnice še kako prišle prav.

Pri nas bolj mrtva noč čarovnic

Nasprotno od halloweenskega rajanja v ZDA je bilo vzdušje na noč čarovnic v Ljubljani bolj klavrno. © BOBO

 

Da se halloween, kljub strahu mnogih za bodočnost starih slovenskih praznikov, pri nas še ni prijel, pa je bilo takoj jasno po nočnem sprehodu po Ljubljani. Pred lokali in na ljubljanskih ulicah ni bilo nič kaj več ljudi, kot na običajen dan. Z lupo pa smo morali iskati tudi strašljive maske, o kakšnem karnevalu pa tudi ni bilo ne duha ne sluha.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.