Magazin > Lepota & telo
223 ogledov

Za dolgo življenje: livingstonska terapija

Livingstonova dieta vključuje tudi sveže iztisnjeni sadni ali zelenjavni sok, ki Žurnal24 main
Livingstonska terapija je terapija za dolgo življenje, ki je primerna tako za rakave bolnike kot za zdrave ljudi.
Začetki
"Začetki livingstonske terapije segajo v leto 1947, ko je ameriška zdravnica Virginia Livingston po naključju odkrila mikroorganizem, za katerega je ugotovila, da povzroča raka," pojasnjuje Vesna Godina, ki je vedenje o tej obliki terapije in njenih učinkih odmevajoče prinesla tudi v Slovenijo.

Rakava bakterija
Osnovno izhodišče livingstonske terapije je bakterija Progenitor cryptocides (PC) in njena povezanost z rakom. Ta bakterija se prenaša z živali na ljudi (tudi s hrano živalskega izvora). "Po Dr. Livingstonovi je to bakterijo možno izolirati in gojiti, tako da je iz nje mogoče narediti cepivo, ki lahko bolnikovemu imunskemu sistemu pomaga premagati bolezen," pojasnjuje Godina. Livingstonska terapija združuje različne ukrepe zoper bakterijo, kot so cepivo, posebna dieta in tako dalje ter intenzivne ukrepe za normalizacijo delovanja imunskega sistema, predvsem vitaminsko in protistresno terapijo. Ob navedenih postopkih pa se zoper bolezen uporabljajo tudi vse druge oblike zdravljenja uradne medicine, kot so operacije, kemoterapije in obsevanja.

Posebna dieta

Jejte petkrat na dan, za obrok šteje že sveže iztisnjeni sadni ali zelenjavni sok, ki ga na dan popijte vsaj pol litra. Večino vsakega obroka morajo sestavljati žitarice, zelenjava in male količine sadja (najbolje surovo). Meso in druga živila so le dodatki, ki jih je treba uživati v zmernih količinah, kar pomeni, da lahko vsak drugi dan pojeste le pet dekagramov mesa, in to le jagnjetino ali divjačino. Za zdrave so dovoljene ribe.

Po livingstonski dieti morate z jedilnika povsem izločiti belo moko, predelano sol, maščobe, rafinirana olja in beli riž ter vse izdelke iz navedenih sestavin. Prepovedani so tudi mleko in mlečni izdelki (z izjemo masla in smetane), perutnina in jajca, saj so to živila z visoko vsebnostjo mikroba PC. Izločena živila se nadomeščajo z živili rastlinskega izvora. Čim prej se navadite na prehranjevanje s sojo in sojinimi izdelki. Z obroki v telo vnesite čim več živih vitaminov, predvsem vitamina C in antioksidantov. Zdravi ljudje se lahko občasno prekršijo pri sladicah, kozarcu vina ali čokoladi, vendar v razumnih količinah. In še to: vsa živila morajo biti iz biološke pridelave.

Več o livingstonovi terapiji si lahko preberete v knjigi Zmaga nad rakom (The Conquest of Cancer).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.