Šport
15 ogledov

Računa na domači Giro

Paolo Savoldelli je v letošnji sezoni zastopal barve Astane. Žurnal24 main
Kolesarsko moštvo Lpr se pred novo sezono krepi. Zdaj je tudi uradno, da bo zanje vozil dvakratni zmagovalec dirke Po Italiji Paolo Savoldelli, ki je prišel iz kazahstanske Astane.

Da bo dvakratni zmagovalec dirke Po Italiji Paolo Savoldelli prestopil v moštvo Lpr se je že kar nekaj časa govorilo. Zdaj je to tudi uradno, saj je Italijan zapustil Astano in bo v naslednji sezoni branil barve v Švici prijavljenega moštva, za katerega je letos uspešno nastopal tudi naš Borut Božič.

"Že lani smo bili blizu dogovoru, vendar vse ni šlo, kot bi moralo. Zdaj smo se končno uspeli dogovoriti in komaj čakam, da začnem s pripravami na novo sezono," je bil zadovoljen Savoldelli, ki je nekaj časa preživel tudi v Discovery Channelu, kjer je opravljal vlogo pomočnika Lancea Armstronga.


Savoldelli je dobil svojo drugo dirko Po Italiji, ko je vozil pri Discovery Channelu. Takrat je zmagal tudi etapo na dirki Po Franciji. © AFP

 
"Lpr je ekipa, ki si želi napredovati. Čeprav ne spada v Pro Tour, mislim da nisem naredil napačne odločitve," je še povedal "Sokol" , kot ga kličejo v Italiji, ki si najbolj želi nastopiti na domačem Giru. Ker tritedenske dirke ne spadajo več v serijo Pro Tour , lahko Savoldelli povsem upravičeno pričakuje, da bo ekipa Lpr dobila povabilo s strani organizatorjev. "Glede na vse skupaj, je situacija taka, da gredo pravila spet na roko nekoliko manjšim ekipam, in ne najbogatejšim. Zato imamo precej možnosti, da dobimo Wild Card."

In kaj bo glavni cilj 34-letnega kolesarja? "Cilj je domača dirka Po Italiji. Za nas ima ta dirka poseben pomen, in čeprav sem jo že dvakrat dobil, si želim tudi naslednje leto dobro nastopiti,“ je še povedal Savoldelli in dodal, da natančnega programa dirk še ne pozna: "Zaenkrat je še prezgodaj za te stvari.“
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.