Slovenija
23 ogledov

Podravje kot samostojna pokrajina

Janša je izpostavil predvsem regionalizacijo in pokrajinsko ureditev. Žurnal24 main
Ministrska ekipa na čelu s predsednikom vlade Janezom Janšo se je na Ptuju srečala s tamkajšnjimi župani, gospodarstveniki in drugimi nosilci regionalnega razvoja.

Premier je izpostavil dejstvo, da so se tamkajšnje lokalne skupnosti, kakor tudi večina drugih v Sloveniji, ob prvem obisku soočale z mnogimi finančnimi težavami. Z novim zakonom  bo prav vseh 19 občin prejemalo bistveno večja sredstva, ki jih bodo v glavnem lahko porabila za razvojne projekte. Omenil je tudi vladno resolucijo nacionalnih razvojnih projektov, ki za Spodnje Podravje predvideva dva turistična projekta, Terme Janežovci in zabaviščni park Megalaxia, ki v prihodnje bistveno pripomogla k razvoju regije.

Največ časa se je Janša ustavil pri regionalizaciji Slovenije in projektu bodoče pokrajinske organiziranosti, ki tudi za Spodnje Podravje s sedežem na Ptuju predvideva samostojno pokrajino. Po njegovih besedah bo za celotno Podravje na voljo preko 130 milijonov evrov denarja.

Župani manjših občin so opozarjali na težave, ki jih imajo ob izpolnjevanju nekaterih nalog, naloženih s strani države, saj jim za to primanjkuje denarja, zlasti potem ko je bil nekaterim obmejnim občinam z mejnimi prehodi ukinjena ekološka taksa.

Vlada je drugi krog obiskov po Sloveniji začela konec letošnjega februarja, ko se je mudila v Pomurju, nadaljevala pa marca z obiskom Obale in Krasa, aprila z obiskom Podravja, maja z obiskom savinjsko-šaleške regije, junija z obiskom Dolenjske in Bele krajine, julija z obiskom savinjske regije, septembra z obiskom Gorenjske ter oktobra z obiskom Koroške.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.