Šport
6 ogledov

Cimos upa na pomoč navijačev

Koprčani so se namučili z novinci Škofjeločani. Žurnal24 main
Rokometaši Cimosa se bodo v soboto v 3. kolu pokala evropske rokometne zveze pomerili s portugalskim predstavnikom ABC de Braga - Andebol SAD.

Rokometaši Cimosa se bodo v soboto v 3. kolu pokala evropske rokometne zveze pomerili s portugalskim predstavnikom ABC de Braga - Andebol SAD. Prva tekma bo na sporedu v dvorani Bonifika, teden dni pozneje pa se bosta ekipi udarili še enkrat na povratni tekmi v Bragi. Za koprski rokometni klub bo to tretji nastop v Evropi, vedno v pokalu EHF. Doslej je vsakič izpadel v tretjem krogu: prvič z madžarskim Dunaferrjem, drugič pa z nemškim Gummersbachom, tekmecem Celjanov v letošnji ligi prvakov. "Čaka nas zelo težek nasprotnik, s katerim ne bo lahko. V kvalifikacijah za ligo prvakov so namučili Barcelono. Doma tesno izgubili, v gosteh pa klonili šele v končnici. Upam, da bo dvorana Bonifika polna in da nas bodo gledalci ponesli, saj je tudi igralcem lažje igrati pred polnimi tribunami," je pred prvim dvobojem dejal trener Cimosa Matjaž Tominec.

Portugalski državni prvaki so v kvalifikacijah za ligo prvakov izgubili dvakrat z Barcelono (26:28 in 28:37), nato pa so bili v drugem krogu pokala EHF boljši od izraelskega kluba Maccabi Rishon Le Zion (33:31 in 21:29). Ko so v koprskem klubu izvedeli za ime tekmeca, niso bili najbolj navdušeni. Finalist pokala evropskih prvakov v sezoni 1993/94, v katerem je tesno izgubil s špansko Teko Santander, je ime, ki vzbuja spoštovanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.