Šport
15 ogledov

Lov na Nemke in Björndalna

Lani se je Brankovičeva na Pokljuki zavihtela na stopničke. Žurnal24 main
V četrtek se bo v Kontiolahtiju na Finskem s posamičnima tekmama začel letošnji svetovni pokal v biatlonu. Bodo tudi letos sezono zaznamovale Nemke in Ole Einar Björndalen?
 

Sezona 2006/07, moški, končni vrstni red

1. M. Greis (NEM) 794 točk
2. O. E. Bjoerndalen (NOR) 736
3. R. Poiree (FRA) 709
...
32. J. Marič (SLO) 152
52. K. Bauer (SLO) 44

Po številnih slovesih v lanski sezoni so v ženski konkurenci pred težko nalogo Nemke, ki bodo težko ubranile položaje iz svoje doslej najuspešnejše sezone 2006/7. V moški konkurenci za prvega favorita velja Norvežan Ole Einar Björndalen, a tudi Nemec Michael Greis obljublja, da lanske skupne zmage v svetovnem pokalu ne bo oddal brez boja.

Lani so nemške biatlonke na svetovnem prvenstvu v italijanski Anterselvi osvojile štiri od skupno petih naslovov svetovnih prvakinj, v svetovnem pokalu sta se na prvi dve mesti uvrstili Andrea Henkel in Kati Wilhelm, trojno skupno zmago z dvakratno svetovno prvakinjo Magdaleno Neuner pa je preprečila izkušena Švedinja Anna Carin Olofsson. Skupaj so nemške tekmovalke dobile kar 16 od 27 tekem.

 

Sezona 2006/07, ženske, končni vrstni red:

1. A. Henkel (NEM) 870
2. K. Wilhelm (NEM) 863
3. A. C. Olofsson (ŠVE) 860
...
11. T. Brankovič (SLO)
39. D. Grudiček (SLO) 97
49. A. Mali (SLO) 58

Svetovni pokal 2007/8 bo tudi priložnost za dokazovanje novih zvezdnikov, posebej po lanski sezoni slovesov. Ne le Poiree, po lanski sezoni sta se poslovila še najuspešnejša Nemca Sven Fischer in Ricco Gross, pa izkušena lisjaka Rus Sergej Čepikov in Italijan Wilfried Pallhuber, če naštejemo samo najboljše. Podobna je slika v ženski konkurenci, kjer bodo med najbolj uveljavljenimi manjkale francoska olimpijska prvakinja Florence Baverel Robert ter Norvežanka Linda Grubben in Nemka Katrin Apel.

Naš najmočnejši adut bo še naprej Tadeja Branković, ki sodi v širši krog favoritk za zmago, med moškimi pa se največ pričakuje od lani našega najboljšega predstavnika Janeza Mariča.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.