Slovenija
22 ogledov

Korejec ni umrl zaradi eksplozije baterije

Turčija je za licence 3G iztržila 822 milijonov evrov. Žurnal24 main
Korejec, ki so ga našli mrtvega s stopljeno baterijo mobilnega telefona, ni umrl zaradi eksplozije baterije.

Navedbe, da je 33-letni Korejec umrl zaradi eksplozije baterije mobilnega telefona, so bile napačne. Potem ko so pokojnega našli na delovnem mestu z zlomljenimi rebri in hrbtenico, imel pa je predrta pljuča in srce, so policisti predvidevali, da je umrl zaradi eksplozije baterije njegovega mobilnega telefona. Izkazalo pa se je, da za smrt ni bi kriv mobilnik, temveč njegov sodelavec Kvon Jung. Slednji je policiji sprva povedal izmišljeno zgodbo, da bi prikril kaznivo dejanje. Z bagerjem je pokojnega namreč pritisnil ob skalo.

Medtem pa policija že preiskuje, ali je mobilnik, ki so ga našli na telesu pokojnega, zagorel zaradi pritiska ob nesreči ali ga je sodelavec sam zažgal. Forenziki so že prej dvomili o navedbah o eksploziji, saj so bile poškodbe žrtve prehude, da bi jih lahko povzročila eksplozija baterije.

Mobilni telefon je bil po navedbah medijev znamke LG, družba pa je že zanikala možnost eksplozije. Predstavnik je povedal, da ima večina mobilnikov litionske baterije, ki gredo skozi več natančnih testov, in dokazano je, da ne morejo nepričakovano eksplodirati. Eksplodirajo lahko le ob napačni uporabi, in sicer, če se polnijo z napačnim polnilcem, če se jih preluknja ali izpostavlja preveliki vročini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.