Šport
14 ogledov

Simbolična kazen za Rottmana

Kaisa Varis je dobila dosmrtno kazen, Rottman pa dveletno prepoved nastopanja. Žurnal24 main
Mednarodna biatlonska zveza (IBU) je po dolgotrajnem postopku zaradi jemanja nedovoljenih poživil kaznovala Wolfganga Rottmana.

Potem ko je finsko biatlonko Kaiso Varis zaradi druge zlorabe prepovedanih sredstev Mednarodna biatlonska zveza (IBU) kaznovala z dosmrtno prepovedjo nastopanja, je krovna biatlonska organizacija z dvema letoma prepovedi kaznovala še Avstrijca Wolfganga Rottmanna. Kazen pa je bolj simbolična, saj je Rottmann že končal kariero.
Rottmann je bil eden od šesterice avstrijskih nordijskih smučarjev, vpletenih v dopinški škandal na olimpijskih igrah v Torinu 2006.

IBU mu je zaradi posedovanja prepovedanih sredstev zdaj izrekla uradno prepoved nastopanja na tekmah pod njenim okriljem v obdobju od 16. julija 2007 do 15. julija 2009. Kazen pa ima zgolj simboličen pomen, saj je Rottmann že kmalu po razkritju afere sporočil, da končuje športno pot. Pa tudi, če bi si premislil, nima več prav veliko možnosti za nastope: že lani sta ga z dosmrtno prepovedjo kaznovala Mednarodni olimpijski komite (MOK) in tudi avstrijska smučarska zveza.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.