Šport > Nogomet
21 ogledov

Mladi nogometaši poraženi

Žurnal24 main
Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je v kvalifikacijah za EP doživela visok poraz. V Novi Gorici so bili 4:0 boljši Škoti.

Da bi ohranili teoretične možnosti za uvrstitev na evropsko prvenstvo, bi morali Slovenci Škote premagati. A od zmage so bili oddaljeni svetlobna leta, Škoti so jih povsem nadigrali in bi lahko zmagali tudi z višjo razliko. Če bi gostitelji izkoristili svoje priložnosti v prvi tretjini tekme, ko so bili najmanj enakovreden nasprotnik, bi lahko še upali, a v nadaljevanju so jim gostje pokazali, kako se igra enostaven nogomet, saj so s hitrimi akcijami z lahkoto prihajali pred vrata Rozmana. Nekaj uvodnih minut ni kazalo na takšen končni razplet.  Pečnik je žće v drugi minuti streljal, a žoga je zletela mimo vratnice. Da pa bi imeli domači lahko težave, se je pokazalo zelo hitro. V šesti minuti je po Kennethovem strelu žoga že prešla golovo črto, a sodniki tega niso videli in gola niso priznali. Nekaj minut pozneje se je po strelu Matavža izkazal vratar MacDonald, v 15. minuti je Matavž asistiral, Pečnik je z desne strani prodrl v kazenski prostor, a slabo meril. Sledil je strel Fletcherja, Rozman je že bil premagan, vendar ga je rešila prečka.

 

Kvalifikacije za EP do 21 let

Slovenija : Škotska 0:4

V 33. minuti so gledalci videli ključni trenutek tekme. Škoti so z nekaj sreče povedli, strel  Hamilla je zadel Rajčeviča, žoga je spremenila smer in ukanila vratarja. Po zadetku je na terenu obstajalo praktično le eno moštvo, gostje pa so svojo premoč v kakovosti spremenili še v tri zadetke. Že v šesti minuti drugega polčasa je bila tekma odločena, ko je po predložku Arfielda McCormack prehitel domače branilce in natančno meril v zgornji desni kot. Šest minut pozneje je Pečnik zakrivil najstrožjo kazen, z bele točke je bil natančen Naismith, končni izid pa je v 62. minuti postavil Flatcher, ki je izkoristil darilo vratarja Rozmana. Slovenci so sicer imeli dve priložnosti za častni zadetek, toda obe je Matavž zapravil.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.