Magazin > VIP
49 ogledov

Diana bi lahko preživela

diana_avto_afp_310 Žurnal24 main
Znani britanski kirurg Thomas Treasure pravi, da bi princesa Diana, ki je umrla v prometni nesreči, lahko preživela.

Sloviti britanski kirurg Thomas Treasure pravi, da bi princesa Diana, ki se je v Parizu z avtomobilom smrtno ponesrečila, lahko preživela, če francoski zdravniki ne bi naredili toliko napak.

Treasure govori o vsaj petih usodnih napakah

1. Diani so vstavili cevčico za dihanje, kar po besedah zdravnika ni bilo nujno.
2. Reševalno vozilo se je med potjo v bolnišnico ustavilo, ker je Diani prenehalo biti srce. "Zelo velika napaka. Morali bi se peljati naprej," pravi Treasure.
3. Napake naj bi se dogajale tudi v bolnišnici, kjer na Diano ni čakala ekipa specialistov.
4. Treasure nadalje razlaga, da bi moral kirurg, potem ko je na rentgenski sliki videl notranje krvavitve, princesin prsni koš odpreti na vrhu in ne ob strani.
5. Diani so vbrizgali previsoko količino adrenalina. "Ne trdim, da je niso poskušali rešiti. Pravim, da je niso reševali na pravi način," dodaja.

Da bi princesa nesrečo lahko preživela, je pred kirurgom izjavil že specialist Scott Baker. "Njene poškodbe so bile res hude, a kljub temu pravim, da bi jo teoretično lahko rešili," je povedal Baker.

Reševalci so na kraj tragedije prispeli šele po 35 minutah. Princesi je srce prvič zastalo že v predoru. Reševalci so jo oživljali in jo šele uro po nesreči odpeljali v bolnišnico, kjer je čez nekaj ur umrla.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.