Šport
8 ogledov

Kralji nemočni v Detroitu

Anze Kopitar 1 - Getty Images - main Žurnal24 main
V severnoameriški hokejski ligi NHL je vse po starem, vsaj kar zadeva moštvo Los Angeles Kings. Anže Kopitar še naprej pridno zbira točke, njegova ekipa pač ne.
 

Liga NHL

NY Islanders : Buffalo 1:2
Detroit : Los Angeles 6:2
Chicago
: Nashville 5:2
Anaheim : Colorado Avalanche 2:1*
*
po podaljšku

Kar zadeva ekipo Los Angelesa v ligi NHL je vse po starem: slovenski zvezdnik v kraljevskem dresu Anže Kopitar še naprej pridno zbira točke, njegova ekipa pa ne. Hrušičan je na tekmi proti Detroitu vpisal podaji, a so bila Rdeča krila na domačem ledu kljub temu pretrd oreh za Los Angeles, ki je klonil z 2:6. Tekma v Detroitu je bila izenačena vse do polovice tekme. Domačini so sicer povedli z 2:0, a so jih Kralji že na začetku druge tretjine ujeli. Sledil pa je popoln mrk Kalifornijcev, ki so do konca tekme še štirikrat spustili plošček v svojo mrežo.


Vratar Kraljev Jason LaBarbera ve, zakaj je Detroit boljši. © Action Images

 
"Obstaja razlog, zakaj je Detroit najboljše moštvo v ligi. Preprosto: vsi štirje napadi so na isti ravni, prav tako pa tudi vseh šest branilcev," je s pohvalami na račun gostiteljev skušal poraz omiliti vratar Kraljev Jason LaBarbera .  V vrstah gostiteljev velja pohvaliti Henrika Zetterberga in Dana Clearyja , ki sta dosegla po gol in podajo, zelo radodaren pa je bil tudi branilec Niklas Kronwall , ki je prispeval kar štiri podaje. Rdeča krila so tako zmagala še desetič na zadnjih 11 tekmah, medtem ko je najslabša ekipa lige Los Angeles zabeležila še peti zaporedni poraz.

V New Yorku je Otočane z golom dobri dve minuti pred koncem potopil Maksim Afinogenov, k četrti zaporedni zmagi Buffala pa je levji delež prispeval tudi vratar Ryan Miller z 42 obrambami. Newyorčani, ki so izgubili že sedmič v osmih tekmah, so sicer goste "nadstreljali" kar s 43:17. Najtesnejšo odločitev so gledalci videli v Anaheimu , na veselje domačih navijačev pa se je tekma srečno razpletla za njihove ljubljence. V četrti minuti podaljška je zadel Mathieu Schneider. Chicago pa je že v prvi tretjini odločil zmagovalca, ko je povedel s 3:0. Na koncu sta k zmagi s 5:2 največ prispevala Robert Lang in Patrick Sharp s po dvema goloma, izkazal pa se je tudi Martin Havlat s tremi podajami.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.