Slovenija
6 ogledov

VIP Varovanju odvzeli licenco

Dragutin Mate BOBO Žurnal24 main
Na dan, ko je bila proti Mateju vložena interpelacija, med drugim tudi zaradi primera Global, so z ministrstva sporočili, da so VIP Varovanju začasno odvzeli licenco.

Odlok za odvzem licence, ki bo začel veljati petega decembra, je bil izdan na podlagi kršitve 75. člena zakona o zasebnem varovanju. Pri VIP Varovanju so namreč v zadnjem letu večkrat  zaposlovali ljudi, ki niso izpolnjevali pogojev za opravljanje zasebnega varovanja, so sporočili z ministrstva za notranje zadeve.

Za nekatere kršitve je bila družba VIP Varovanje tudi pravnomočno kaznovana, nekateri postopki pa so še v teku. Ministrstvo za notranje zadeve je svojo odločitev oprlo na pravnomočni odločbi inšpektorata za notranje zadeve in na druge pridobljene javne listine pristojnih organov, so še sporočili z ministrstva za notranje zadeve.

Pri odločitvi o začetku veljavnosti začasnega odvzema licence je ministrstvo upoštevalo navedbo predstavnika družbe, da imajo sklenjene pogodbe o varovanju javnih zbiranj z med 30 in 35 stalnimi naročniki in da bodo morali prekiniti vsa pogodbena razmerja o varovanju med začasnim odvzemom licence, so še sporočili z ministrstva za notranje zadeve. Zaradi varstva pogodbenih strank in možnosti sklenitve novih pogodb o varovanju z drugo družbo za zasebno varovanje je ministrstvo peti december določilo za datum začetka veljavnosti začasnega odvzema licence, ki tako torej velja od petega decembra 2007 do petega marca 2008.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.