Šport > Nogomet
15 ogledov

Nogometašem Thuna grozi zaporna kazen

FC Thun Žurnal24 main
Nogometašem švicarskega prvoligaša Thuna grozi petletna zaporna kazen, če jim bo dokazana krivda ob sumu posilstva mladoletnega dekleta.

Švicarski nogometni prvoligaš Thun se v zadnjem obdobju bolj kot z nogometom ukvarja s sodiščem. Šest nogometašev Thuna in trije nekdanji igralci tega kluba so bili namreč danes obtoženi, da so imeli spolne odnose s 15-letnim dekletom. Obtožbe se nanašajo še na pet ljudi, ki pa niso nogometaši.

Prejšnji teden je bernska policija aretirala 12 nogometašev Thuna in še nekaj drugih osumljencev. Večina je priznala spolne odnose z dekletom, ki je zdaj že dopolnilo 16 let. Identiteta obtoženih zaradi švicarske zakonodaje – ki prepoveduje spolne odnose z osebo, mlajšo od 16 let, če je razlika več kot tri leta – še ni znana. Obtoženim grozi petletna zaporna kazen.

Predsednik Thuna Kurt Weder je dejal, da je nad vsem skupaj zgrožen. Švicarski klub je sicer leta 2005 nastopil celo v skupinskem delu Lige prvakov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.