Šport
18 ogledov

Vratarji zvezde večera

Martin Brodeur Žurnal24 main
Petkove tekme ameriške hokejske lige NHL so postregle z zanimivimi obračuni, v katerih so se tokrat najbolj odlikovali Martin Brodeur, Pascal LeClaire in Ilya Brzygalov.
 

Liga NHL

Boston : NY Islanders 2:1
Philadelphia : Washington 3:4*
Minnesota : Columbus 0:4
Anaheim : Phoenix 3:4**
Carolina : Tampa Bay 4:3
Buffalo : Montreal 4:2
Atlanta : New Jersey 0:3
Florida : NY Rangers 3:2**
St. Louis : Vancouver 3:1
Dallas : Toronto 3:1
*po podaljšku
**po kazenskih strelih

Kopitarjevi Los Angeles Kings tokrat niso nastopili, jih pa zato v soboto čaka gostovanje pri San Joseju s katerim so v preteklosti vedno bili trde boje. Tokrat gre slava vratarjem. Legendarni Martin Brodeur je prvič v letošnji sezoni zaklenil vrata in s tem izdatno pripomogel k zmagi njegovega New Jerseyja v Atlanti, podoben pa je bil tudi učinek vratarja Columbusa Pascala LeClaira, ki je v Minnesoti ubranil kar 32 strelov in odigral pomembno vlogo ob zmagi njegovega moštva z 0:4. Po poškodbi letos odličnega Giguera je svoje minute odlično izkoristil Rus Ilya Bryzgalov, ki je v rednem delu ustavil 23 strelov, po izvajanju kazenskih strelov pa je ubranil še dva in tako poskrbel za zmago Phoenixa pri aktualnemu prvaku Anaheimu.

Napeto je bilo tudi v Philadelphii, kjer je srečanje proti Washingtonu v sodnikovem podaljšku odločil Šved Nicklas Backstrom, Boston pa je z zadetkom Glena Metropolita zmagal še četrtič na zadnjih petih tekmah. Tudi v Floridi so odločali kazenski streli, mož odločitve pa je bil ponovno kdo drug kot leteči Finec Olli Jokkinen. Manj veselja bo v taboru Dallasa, kjer so navkljub zmagi proti Torontu ostali brez Jereja Lehtinena, ki se je resneje poškodoval in bo z hokejskih ledenic odsoten vsaj mesec dni.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.