Šport
13 ogledov

Mohorič z odliko opravil svoj posel

Klemen Mohorič se je izkazal in Olimpiji pomagal do nove zmage nad Salzburgom. Žurnal24 main
Hokejsti ZM Olimpije so s četrtkovo zmago nad Salzburgom (4:3) na široko odprli vrata vitrine, kamor shranjujejo pokale. Po mnenju Žurnala24 je bil za to najzaslužnejši rezervni vratar Klemen Mohorič.
 
 

Pridrsal sem na led, odločen, da dobro opravim svoj posel. Neke posebne filozofije tu ni bilo. Imel sem veliko podporo soigralcev, brez katere prav gotovo ne bi branil kot sem.

Klemen Mohorič

 
Potem ko se je v drugi tretjini četrte tekme finala med ZM Olimpijo in Salzburgom poškodoval "nadnaravni" vratar Ljubljančanov Alex Westlund , se je marsikdo, ki je tekmo spremljal, vprašal, ali lahko to ogrozi ljubljansko prednost 3:1. Med vratnici je namreč šele tretjič v sezoni stopil drugi vratar Klemen Mohorič , in to na bržkone najpomembnejši tekmi Olimpijine krstne sozone v ligi Ebel . Na ledeno ploskev se je podal neogret, a samozavestno in brez strahu ter tako pomiril vse paranoike.


Poškodba Westlunda za Olimpijo ni bila usodna, saj ga je v vratih odlično zamenjal Klemen Mohorič. © Saša Despot

 
"O samem dogajanju na igrišču nisem veliko razmišljal. Pridrsal sem na led, odločen, da dobro opravim svoj posel. Neke posebne filozofije tu ni bilo. Imel sem veliko podporo soigralcev, brez katere prav gotovo ne bi branil kot sem. Celoten kolektiv je zaslužen za zmago." je dejal 32-letni Kranjčan in nadaljeval: "Ekipa je bila v primerjavi s prvo tekmo povsem druga. Dogovorili smo se, da moramo v obrambi odigrati še bolje kot na zadnji tekmi v Salzburgu. Več smo drsali, bili smo še bolj nepopustljivi. Vse se nam je izšlo po dogovoru." Pa ga je ob vstopu na led kaj zeblo? "Verjemite, ko vstopiš v tako tekmo polno čustev, zelo hitro postane vroče," je v smehu povedala Olimpijina osemindvajsetica.

Start hokejistov Salzburga na Westlunda je bil pretirano grob, tako se vprašanje maščevanja za boksarski vložek Boštjana Groznika , ki se je spravil na Josha Greena postavlja samo od sebe. Po zadnjih podatkih jo je Westlund odnesel slabše od Greena, saj je njegov nastop na naslednji tekmi zaradi zvina gležnja še vprašljiv: "Nalet na Alexa je bil prehud. Mislim, da so igralci nanj čez celotno sezono štartali preostro. S tem so ga hoteli sprovocirati, saj vedo, da je najboljši vratar lige. Upam, da bo čim hitreje okreval," je soigralcu vso srečo zaželel Žurnalov igralec tekme , ki mu ta naziv veliko pomeni: "Zelo sem vesel, da sem bil izbran za igralca tekme. Glede na to, da sem praktično celotno sezono preždel na klopi je to nek obliž na rano. Še posebej sem vesel, ker se je to zgodilo na tako pomembni tekmi, kot je bila današnja. Veliko so nam pomagali tudi gledalci." Da mu bučno vzdušje in navijači res veliko pomenijo, dokazujejo tudi logotipi navijaške skupine Green Dragons na njegov čeladi. Vendar: "... so to le logotipi Dragonsov, neke tesne povezave med njimi in mano ni," je še dodal v upanju, da se bo naslova prvaka z njimi veselili že v nedeljo v Salzburgu. Tekma se bo začela ob 18. uri, spremljali pa jo boste lahko v neposrednem prenosu televizije Šport TV.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.