Magazin
28 ogledov

S seksom do izklesanega telesa

seks_par_ljubezen_poljub_0711 Žurnal24 main
Britanski strokovnjaki imajo dobro novico za vse, ki bi radi več telovadili, a ne najdejo časa za obisk fitnesa.

Strokovnjaki s področja spolnosti so ugotovili, da za izboljšanje kondicije in zdravja obisk v fitnes centru ni potreben. Enak učinek naj bi namreč imeli redni skoki med rjuhe.
Med orgazmom se namreč sproščajo endorfini, ki utrjujejo imunski sistem in menda zmanjšajo celo gube. Nekateri celo trdijo, da z rednim seksom lahko odpravimo raka. "Obstaja veliko dokazov, da redna spolnost pozitivno vpliva na duševno zdravje. Sporne pa so trditve, da s seksom lahko odpravimo rakave celice in zmanjšamo možnost za nastanek bolezni srca. Za to namreč nimamo dokazov," je dognanja znanstvenikov komentirala dr. Melissa Sayer.

Seks je zdrav
"Pozabite na tek in trebušnjake. Ker med seksom uporabljate vse mišične skupine, porabite na uro tristo kalorij," je zapisano v študiji, ki obljublja, da bodo tisti, ki so zimske večere dejavno preživljali med rjuhami, poleti videti mlajši. "Zaradi endorfinov boste imeli lepše lase in kožo. Tudi gube bodo manjše. Zaradi proizvajanja hormonov bodo vaše kosti in mišice bolj zdrave. Tudi bolečine bodo z rednim seksom postale znosnejše. Počutili se boste bolje," še obljubljajo strokovnjaki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.