Slovenija > Črna kronika
16 ogledov

Kamere razkrile zadnje dejanje strelca

Posnetki prikazujejo še zadnja, usodna dejanja Hawkinsa. Žurnal24 main
Ameriška policija je objavila video na katerem so prikazana zadnja dejanja Robert Hawkins, ki je v nakupovalnem centru v Omahi ustrelil osem ljudi.
Ameriška policija je objavila pretresljive posnetke nadzornih kamer, na katerih je Robert Hawkins, ki je v nakupovalnem centru v Omahi ustrelil osem ljudi. Kot se vidi na posnetku, je strelec v nakupovalno hišo Von Maur vstopil okoli 13.30 ure in se nekaj časa zadržaval v prvem nadstropju in za kratek čas odšel. Nato pa se je čez nekaj minut ponovno vrnil in se odpravil do dvigala, s katerim se je odpravil v tretje nadstropje. Morilsko orožje je imel pri tem skrito po majico in šele potem, ko je izstopil iz dvigala, je začel streljati na nedolžne ljudi. Kot je znano je tako poleg sebe ubil šest uslužbencev trgovine in dva nakupovalca. V bolnišnici pa se še vedno zdravita dva uslužbenca, ki tudi nista mogla uiti strelom. Policisti so ob tem povedali, da so varnostniki Hawkinsa opazovali, še preden je začel streljati, ˝'vendar niso mogli ničesar storiti˝.

˝Življenje je brez smisla˝

Mladi strelec je za seboj pustil pretresljivo poslovilno pismo. © Reuters

 
Zakaj se je 19-letnik odločil za morilski pohod, je obrazložil v poslovilnem pismu, ki je razdeljen na tri dele. Tako se je prijateljem pohvalil, da bo po tem dogodku postal slaven. ˝ Nočem, da bi me kdo pogrešal, brez mene vam bo lažje. Hočem da se spominjate lepih trenutkov, ki smo jih preživeli skupaj.˝ Družini pa je namenil bolj skromen del pisma in v njem zapisal, da je enostavno vzrojil, saj se mu zdi življenje brez smisla. Ob tem pa se je prijateljem in družini tudi upravičil: ˝Nikoli nisem hotel nikogar prizadeti in ne krivim vas, ker ste se mi odrekli. Pač vam ne morem biti več v breme, bolje vam bo brez mene. Zelo mi je žal.˝ Družinski del pa je podpisan tudi z besedami: ˝Ljubim te mami, ljubim te oči.˝ Tretji del pisma pa predstavlja oporoka. Tako se je odločil, da avtomobil vrača materi, prijatelji pa naj imajo, kar je pustil za seboj. 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.