Šport > Nogomet
13 ogledov

Mladi izgubili na Danskem

Uroš Komel v akciji. Žurnal24 main
Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je v kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu leta 2009 (skupina 6), ki ga bo gostila Švedska, v Aalborgu izgubila proti danskim vrstnikom z 0:1.

Izbranci Branka Zupana so s porazom na Danskem zapravili vse možnosti za odhod na Švedsko in tudi po šesti tekmi še naprej ostajajo pri štirih točkah. Naši so srečanje po izključitvah , Jahiča, Komela in Samardžića končali z osmimi, zmagoviti zadetek pa je z bele točke v sodnikovem podaljšku zabil Jakobsen.

Mladi slovenski reprezentanti so na Danskem popravili vtis po visokem sobotnem porazu proti Škotom, a so na koncu vseeno izgubili. Slovenske upe, ki so proti Dancem na prvi tekmi v Domžalah izgubili z 1:3, v teh kvalifikacijah čakata še dve tekmi. Najprej bodo 5. septembra prihodnje leto gostovali na Škotskem, pet dni pozneje pa bodo gostili še Fince.

 

Slovenija

Jahič, Salkič, Komel, Korun, Samardžič, Rajčevič, Cvijanovič (od 60. Elsner), Viler (od 86. Vidic), Matavž, Lovrečič (od 70. Kosmač), Velikonja.

Slovenci so si na tekmi pripravili več priložnosti od gostiteljev, toda vselej je bil na pravem mestu sin legendarnega vratarja Petra Schmeichla, Kasper. Prvič se je izkazal že v drugi minuti, ko se je sam pred vratarjem znašel Tim Matavž, v prvem polčasu pa je moral posredovati še pri strelu Uroša Koruna.

V drugem polčasu so si v 59. minuti edino lepo priložnost na tekmi priigrali domačini, ko je Nicklas Pedersen zadel vratnico, gostom pa je zadetek po poskusu Aneja Lovrečiča spet preprečil Schmeichel. Gostitelji so do zmage prišli šele po tem, ko so Slovenci na igrišču ostali z vsega osmimi igralci. Miral Samardžič in Sebastjan Komel sta si druga rumena kartona prislužila v 85. oziroma 90. minuti, usoden pa je bil neposreden rdeč karton Safeta Jahiča.

Vratar velenjskega Rudarja je v zadnji minuti tekme držal žogo v svojem kazenskem prostoru in odrinil enega izmed danskih reprezentantov. Glavni sodnik tekme Rus Aleksej Nikolajev je pokazal na belo točko, uspešno pa jo je izvedel Jakobsen.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.