Magazin
23 ogledov

Veliko denarja za knjigo o malem čarovniku

harry potter bobo Žurnal24 main
V Londonu so pri dražbeni hiši Christie's prvo izdajo Harryja Potterja - Kamen modrosti, ki je leta 1997 izšel v prvi nakladi 500 izvodov, anonimnemu kupcu prodali za kar 29 tisoč evrov.

Primerki prve izdaje prve naklade nosijo še podpis Joanne Rowling; pisateljica se je potem, ko je Harry Potter postal svetovni fenomen, začela podpisovati kot J.K. Rowling. Omenjenih 500 izvodov je izšlo pri založbi Bloomsbury, kupile so jih večinoma knjižnice, zato so dobro ohranjeni primerki redki. Vendar omenjeni izvod ni najdražje prodan prvenec Rowlingove o čarovnijah. Na dražbi v mesecu maju je Kamen modrosti, ki je vseboval tudi avtoričino posvetilo bralcu, dosegel še višjo prodajno vrednost - 39.000 evrov

V desetih letih je izšlo sedem knjig o Harryju Potterju, ki so bile v 64 jezikih prodane v kar 400 milijonov izvodih. Zadnji Potter - "Harry Potter and the Deathly Hallows" (Harry Potter in svetniki smrti) bo v prevodu Jakoba Kende izšel 16. februarja 2008 pri Mladinski Knjigi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.