Šport > Košarka
15 ogledov

Evropski legionarji v drugem delu Evrolige

Košarkarji Žalgirisa so izgubili v Bologni. Žurnal24 main
Košarkarji so sinoči s 14. kolom sklenili prvi del letošnje Evrolige. Ljubljanska Olimpija že dalj časa ni imela možnosti za preboj v drugi del, zato pa je razveseljivo, da je to uspelo ostalim Slovencem v tekmovanju.

Košarkarji so sinoči s 14. krogom sklenili prvi del letošnje košarkarske evrolige. Že dlje je jasno, da ljubljanska Olimpija, ki je za slovo doživela poraz na Poljskem, ni imela več možnosti za preboj v drugi krog. Razveseljivo pa je dejstvo, da so se v nadaljevanje uvrstili prav vsi slovenski košarkarji, ki igrajo v drugih evroligaših. V skupini A je moskovski CSKA slavil na gostovanju pri Virtusu in z 92:68 vknjižil še 12. zmago. Matjaž Smodiš zaradi poškodbe ni igral. Španska Tau Ceramica je s 84:66 odpravila Žalgiris iz Kaunasa, za katerega je 19 minut igral tudi Goran Jurak, dosegel pa je pet točk in ujel eno žogo pod košem. Lestvica se v zadnjem krogu ni prav nič spremenila. V drugi krog so se uvrstili CSKA, Montepaschi Siena, Tau Ceramica, Žalgiris in Olympiakos, izpadli pa so Union Olimpija, Prokom Trefl in bolonjski Virtus.


Sani Bečirovič © ActionImages

 
V skupini C se je Jaka Lakovič z Barcelono veselil nove zmage v nemškem Bambergu pri ekipi Brose Basket , slovenski košarkar pa je bil zelo razpoložen, dosegel je 15 točk, štiri skoke in tri asistence. Ostali Slovenci so sicer izgubili s svojimi ekipami, kljub temu pa napredovali. Blizu zmagi je bil Sani Bečirovič , ki je s Panathinaikosom gostoval pri madridskem Realu , a so gostitelji slavili po podaljšku s 95:87. Bečirovič je v 23 minutah dosegel 10 točk in v statistiko vknjižil štiri skoke. Gašper Vidmar in Emir Preldžič sta s svojim Fenerbahčejem v Istanbulu izgubila proti beograjskemu Partizanu s 86:91. Vidmarjeva statistika je v sedmih minutah ostala skoraj prazna, Preldžič pa je dosegel pet točk. Presenetljivo je izgubila tudi rimska Lottomatica z Erazmom Lorbkom in Gregorjem Fučko , ki jo je sredi italijanske prestolnice premagal Chorale Roanne s 74:67. Fučka na tekmi ni zaigral, Lorbek pa je ob 10 točkah vknjižil tudi pet skokov. Tudi v skupini C ni bilo bistvenih premikov na lestvici, le Partizan je na petem mestu zamenjal rimsko Lottomatico, a sta se obe ekipi uvrstili v nadaljevanje, na prvih štirih mesti pa so ostali Panathinaikos, Real, Barcelona in Fenerbahče. Od lige se poslavljata Roanne in nemški Bamberg.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.