Šport
7 ogledov

Pometla z vso konkurenco

1/2
Žurnal24 main
Maja Vidmar je eno od letošnjih prijetnih presenečenj. Športna plezalka iz Škofje Loke je domačo in tujo športno javnost osupnila s šestimi zaporednimi zmagami v svetovnem pokalu, nazadnje v Kranju.

"Saj ne morem verjeti. Naj me nekdo zbudi, ker mogoče sanjam,"
so bile prve misli Maje Vidmar , ko se je vrnila iz finalne stene na zadnji tekmi svetovnega pokala v Kranju.
Škofjeločanka je sezono začela precej povprečno, po polfinalih na prvih dveh tekmah v Avstriji in Švici se je na julijski tekmi v Franciji prvič povzpela na najvišjo stopničko, potem pa tudi na Kitajskem, na Japonskem, v Belgiji in še enkrat v Franciji, vmes pa se je veselila še brona na svetovnem prvenstvu v Avilesu v Španiji. Tudi na zadnji tekmi svetovnega pokala se v finalu ni ustavila nič prej kot oprimek pod vrhom. Tako je na najboljši možni način le še potrdila letošnjo prevlado med najboljšimi plezalkami na svetu.

Maja Vidmar je ubranila lansko zmago in Sloveniji v Kranju priplezala tretji uspeh. © Barbara Todorović

 
 

Uvrstitve v svetovnem pokalu 2007

1. mesto: Chamonix (FRA), Qinghai (KIT), Puurs (BEL), Kazo (JAP), Valence (FRA), Kranj (SLO)
10. mesto: Imst (AVT)
21. mesto: Zürich (ŠVI)

"Smer mogoče ni bila videti tako težka, kot je potem izpadla. Treba je bilo ves čas plezati in se boriti do konca. Vmes sem imela nekaj težav, ampak sem si rekla: ‘Ne, ne dam se! Stisni in pojdi!’ In uspelo mi je," je Škofjeločanka povedala o zadnji preplezani smeri, na kateri jo je med plezanjem spremljala glasba. "Imela sem tri glasbene želje. Zadnja je bila najboljša, ampak sem že prej končala, tako da najboljše niste slišali," je o glasbeni spremljavi dodala Maja. Zadnja glasbena želja, We are the champions, je bila pesem, ki je polna dvorana Zlato polje ni slišala, ampak videla v Majinem samozavestnem vzpenjanju pod strop dvorane, ki je navdušilo tudi njene reprezentančne kolegice.

Dve Slovenki na stopničkah: Maja Vidmar (v sredini) in Lučka Franko (na desni) © Barbara Todorović

 
"Maja je letos pokazala, da je v odlični formi. Vsekakor je naredila korak naprej v slovenskem plezanju. Mislim, da bomo zato drugo leto Slovenke lahko še bolj strupene in da bomo lahko posegale še višje," je prepričana njena reprezentančna kolegica Natalija Gros , ki je sezono končala z zmago v kombinaciji svetovnega pokala (torej je najbolj vsestranska športna plezalka na svetu), pohval na Majin račun pa je bila polna tudi Lučka Franko , ki se je na kranjski tekmi veselila sijajnega tretjega mesta: "Maji na začetku sezone na tekmah res ni šlo najbolje, potem pa je končno pokazala, kaj vse zmore. Verjamem, da je trenutno res najboljša in je povsem zasluženo zmagala v svetovnem pokalu. Mislim, da smo med ženskimi plezalkami velesila."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.